Arbetsmiljö

Berg av arbetsuppgifter efter semestern – är det ok?

16 augusti 2022

"Jag arbetar i en kommun som administratör. Min chef anser att det inte behövs en vikarie under min semester utan mina arbetsuppgifter ska fördelas till mina arbetskamrater, men det fungerar inte när vi delvis har semester samtidigt. Är det verkligen okej att jag ska behöva komma tillbaka till ett överfullt skrivbord med arbetsuppgifter som har legat ogjorda i flera veckor?" undrar en läsare. Experterna på Vision Direkt svarar.

Svar från Vision Direkt:

Det du beskriver är en fråga som du ska diskutera med din chef som har ansvaret för din arbetsmiljö. Kanske är det fler funktioner som har samma problem som du.

Ta upp frågan på APT och diskutera vidare tillsammans med chefen hur ni ska lösa problemet, vilka förändringar och resurser krävs för att du ska komma tillbaka efter ledighet och ha en rimlig arbetsbörda. Om du behöver ytterligare stöd kan du kontakta ditt skyddsombud.

Vision Direkt ger svar på just dina frågor om anställnings­villkor, lön, arbets­miljö, rättigheter och fackliga medlemsförmåner. Kontaktuppgifter hittar du här.

Fler nyheter om administratörer hittar du här


Relaterade artiklar