Lön och villkor

Lönelista: Så mycket lön får regionernas administratörer

25 februari 2022

Administratörernas löner skiljer sig mycket mellan olika regioner. Här är lönestatistik för ekonomiadministratör, receptionist/telefonist, personal- och löneadministratör och administratör.

Tidningen Vision har kartlagt medellönen 2021 för administratörer som är anställda i regionerna.

Vi har tagit fram lönestatistisk för fyra olika yrkeskategorier: ekonomiadministratör, receptionist/telefonist, personal- och löneadministratör och den kategori som inom lönestatistiken benämns administratör annan.

Klicka på grå balken nedan för att växla yrke.

Nyfiken på hur lönen för regionernas administratörer sett ut tidigare år? Kolla här!

Så är undersökningen gjord

Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.

Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 21 yrken/aid-koder från samtliga regioner. Snittlönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2021. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet.

Sättet att föra statistik göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.


Relaterade artiklar