Lön och villkor

Lönelista: Så mycket lön får kommunernas administratörer

25 februari 2022

Lönen för administratörer skiljer sig mycket mellan landets kommuner. Här är lönestatistik för ekonomiadministratör, receptionist/telefonist, skoladministratör personal- och löneadministratör och administratör.

Tidningen Vision har kartlagt medellönen 2021 för administratörer som är anställda i kommunerna.

Vi har tagit fram lönestatistisk för sex olika yrkeskategorier: ekonomiadministratör, receptionist/telefonist, skoladministratör, personal- och löneadministratör och de kategorier som inom lönestatistiken benämns administratör annan och administratör övergripande.

Klicka på grå balken nedan för att växla län. Skrolla ner för fler yrkesgrupper.

Nyfiken på hur lönen för kommunernas administratörer sett ut tidigare år? Kolla här!

Så är undersökningen gjord

Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.

Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 34 yrken/aid-koder från samtliga kommuner. Snittlönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2021. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet. I tabellerna presenteras bara de kommuner där antalet anställda i yrket är minst fyra.

Sättet att föra statistik göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.


Relaterade artiklar