Lön och villkor

Lönelista: Så hög är lönen för medicinska sekreterare

25 februari 2022

Hur ligger din lön i förhållande till dina yrkeskolleger? Här är lönestatistik för yrkesgruppen medicinska sekreterare, läkarsekreterare och vårdadministratörer i samtliga regioner.

Uppdatering: Nu finns färsk lönestatistik för 2022. Kolla här!

Tidningen Vision har kartlagt medellönen 2021 för medicinska sekreterare, läkarsekreterare och vårdadministratörer som är anställda i regionerna.

Den lönestatistik vi har tagit fram visar en skillnad på drygt 2900 kronor mellan högsta och lägsta snittlön. Högst är medellönen i Region Stockholm, lägst i Region Värmland. Snittet i riket ligger på 28201 kronor.

Klicka på den grå balken och välj yrket medicinsk sekreterare!

Nyfiken på hur lönen för medicinska sekreterare sett ut tidigare år? Kolla här!

Så är undersökningen gjord

Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.

Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 21 yrken/aid-koder från samtliga regioner. Snittlönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2021. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet.

Sättet att föra statistik göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.


Relaterade artiklar