• Digitala möten har blivit vanligare under pandemin och folk blir bättre på det, tycker Gustav Engblom.

Utveckling

Hur många digitala möten snittar du?

1 mars 2021

Att skriva och delta i möten är en stor del av hans jobb. Ofta blir det tre möten per dag med varierande längd för utvecklingsstrateg Gustav Engblom.

Hur många digitala ­möten snittar du?

– Det blir väl ungefär tre per dag med varierande längd. I nästa vecka är det nämndmöte och då håller vi på i flera timmar, men jag tycker att det fungerar ganska bra. Folk har blivit bättre på att inte avbryta varandra och stänga av mikrofonen när de inte pratar.

Hur går det att arbeta hemifrån som utvecklingsstrateg?

– Jag har inrättat en liten arbetsplats i gästrummet. Mitt jobb handlar till stor del om att skriva och delta i möten och det går utmärkt att göra hemifrån.

Läs mer: Digitala möten kan bli olagliga i framtiden

Beskriv ditt jobb.

– Jag underhåller vårt kvalitetsledningssystem där våra verksamheter har sina rutiner och processer. Sedan sköter jag bland annat våra lex Sarah-anmälningar, utredningar till ­socialnämnden och den strategiska lokalplaneringen. Det kan till exempel handla om hur många LSS-boenden eller särskilda boenden som kommunen kommer behöva om tio år? Sammanlagt har jag säkert ett 30-tal olika arbetsuppgifter.

Vilka egenskaper krävs för att hålla så många bollar i luften?

– Du måste vara strukturerad och kunna prioritera, att vara perfektionist funkar inte. Du måste hela tiden fråga dig hur mycket tid som är rimligt att lägga på en sak utan att andra arbetsuppgifter blir lidande.

Längtar du tillbaka din vanliga arbetsplats?

– Ja, jag saknar mina kolleger, men framöver skulle jag gärna jobba hemifrån några dagar i veckan. Det underlättar vardagslivet med hämtningar och lämningar av barn när jag slipper två timmars pendling per dag.

Gustav Engblom

Ålder: 36 år.

Titel: Utvecklings­strateg.

Arbetsplats: Social­förvaltningen i Klippans kommun.

Utbildning: Magister i statsvetenskap breddad med nationalekonomi och tyska.

Bor: Radhus i Helsingborg.

Familj: Sambo och två barn.

Fritidsintressen: Att åka till familjens stuga i Tingsryd. Träna och studera franska.

Bästa arbetsredskap: Officepaketet.


Relaterade artiklar