• Gabriella Andersson Sambou älskar att vara spindeln i nätet.

Arbetsmarknad

Drömjobbet? Administratör!

9 december 2021

Grattis Sveriges administratörer. Ni har nämligen drömyrket som flest vill ha i Sverige. 

– Jag är inte speciellt förvånad. Jag älskar mitt jobb. Det är skitkul, säger administratören Gabriella Andersson Sambou som jobbar i Flens kommun.

För att ta reda på vilket jobb som flest svenskar vill ha listade Manpower Work Life 103 yrken som över 2800 personer fick välja mellan när undersökningen genomfördes mellan februari och mars i år. När resultatet var inne stod det klart: Administratör är yrket som flest i Sverige vill ha. Var tionde kvinna valde att sätta administratör i topp.

Gabriella Andersson Sambou har jobbat som administrativ assistent inom socialförvaltningen i Flens kommun de senaste två åren.

"Älskar att vara spindeln i nätet"

Hennes arbetsuppgifter varierar stort och innefattar allt från schemaläggning till att jobba med ekonomi. Som administratör får man reda på mycket om hur medarbetarna har det hemma, berättar hon, och när hon utformar nya scheman kan hon ibland behöva ta svåra samtal om varför vissa inte kan jobba.

Men det är också det som gör yrket till ett drömjobb för henne: Att hon får stor insyn i olika frågor och har regelbunden kontakt med medarbetare och chefer.

– Jag älskar att vara spindeln i nätet och hålla ihop många olika trådar.

Drömjobbet 2021

  1. Administratör
  2. Ingenjör
  3. Säljare
  4. Kommunikatör/marknadsförare
  5. Projektledare
  6. Ekonom
  7. Socionom/kurator
  8. Truckförare
  9. Livscoach/karriärcoach
  10. Lastbilsförare

Relaterade artiklar