• Åsa Bolmstedt är Tidningen Visions nya chefredaktör och ny chef för redaktionen, som även gör tidningen Chefen i fokus.

Fackligt

Prisad redaktör tar över Tidningen Vision

29 oktober 2020

Åsa Bolmstedt blir ny chefredaktör för Tidningen Vision. Hon har kammat hem flera priser för sitt tidningsmakeri, älskar utmaningen i att berätta om trista och svåra ämnen på ett lättsamt sätt och vill nå läsarna i nya kanaler.

Mitt under coronapandemin axlar Åsa Bolmstedt rollen som ny chefredaktör för Tidningen Vision. Den 1 november efterträder hon Susanne Blick, som går i pension efter sex år på posten.

– Det känns jätteroligt. Redaktionen har höga ambitioner och en vilja att berätta viktiga historier om yrkesfrågor och fackliga frågor som ligger nära medlemmarna. Jag har också mötts av ett förbund som tror på tidningarna och på journalistikens förmåga att nå ut till och engagera medlemmarna.

Åsa Bolmstedt kommer närmast från tjänsten som chefredaktör för Akademikerförbundet SRR:s medlemstidning Akademikern. Men hon har även jobbat bakom kulisserna på annan fackförbunds- och organisationspress. Hennes arbete har belönats med Tidskriftspriset, Publishingpriset och Fackförbundspressens pris.

– Jag har utvecklat berättandet, jobbat med digitala kanaler och skapat nya magasin från grunden. Jag har även en historia med Vision – under tidigt 2000-tal frilansade jag och skrev om socialt arbete.

Nytt jobb under corona –  hur känns det?

– Det professionella utbytet är inte svårt, däremot tar det längre tid att lära känna människor privat. Eftersom vi inte ses blir det inget snickesnack om till synes betydelselösa vardagssaker som faktiskt har stor betydelse.

Hur vill du utveckla Visions tidningar?

– Vi ska fortsätta göra angelägen journalistik som berör. Sedan vill jag fortsätta utveckla de digitala kanalerna så att vi möter läsarna där de vill träffa oss, vare sig det är i pappers­tidningen, sajt, nyhetbrev eller sociala ­medier.

Åsa Bolmstedt, 45 år

Aktuell: Ny chefredaktör för Tidningen Vision och chef för redaktionen, som även gör tidningen Chefen i fokus.

Brinner för: Att göra riktigt bra journalistik som berör, engagerar och älskas av läsarna. Jag gillar att berätta om till synes tråkiga ämnen som gör att man faktiskt vill läsa.

Dold talang: Jag kan låta som en delfin.

Det får mig att känna arbetsglädje: Att göra ett bra jobb tillsammans med mina kolleger. Tidningsmakeri är ett lagarbete, det gillar jag.