Lön och villkor

Tekniker och ingenjörer – här tjänar ni mest

2 mars 2020

Hur ligger din lön i förhållande till kolleger i andra kommuner? Här är lönestatistik för ingenjörer och tekniker inom drift, fastigheter, IT, park/gata och miljö/hälsa.

Uppdatering: Nu finns färsk lönestatistik för 2021. Kolla här!

En kommunanställd drifttekniker i Nässjö tjänar 15 000 kronor mer än en som jobbar i Norrköping. Det visar ny statistik för Sveriges alla kommuner, som Tidningen Vision har begärt ut.

Samma stora löneskillnad gäller för fastighetsingenjörer. I den yrkeskategorin toppar Stockholmskommunerna löneligan. I Solna ligger medellönen på drygt 54 000 kronor, medan den som är anställd i Arboga bara tjänar drygt 31 000 kronor i snitt.

Här kan du se vad snittlönen är kommun för kommun för drifttekniker, fastighetsingenjörer, ingenjör park/gata, IT-tekniker och miljö- och hälsoskyddsinspektörer.

Lista: Snittlönen för drifttekniker, fastighetsingenjörer, ingenjör park/gata, IT-tekniker och miljö- och hälsoskyddsinspektörer i kommuner


Klicka på grå balken nedan för att växla län.

Vill du hellre se lönestatistiken i PDF-form? Välj listor nedan!


IT-tekniker

Drifttekniker

Fastighetsingenjör

Ingenjör park/gata

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Så är undersökningen gjord

Vi har begärt in uppgifter från alla kommuner om medellöner i 23 yrken. Insamlingen gjordes under december 2019. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla medellöner, men i tabellerna har vi tagit bort medellöner i kommuner där antalet anställda i yrket är färre än fyra.

 


Relaterade artiklar