Lön och villkor

Lönelista: Så mycket lön får kommunernas administratörer

2 mars 2020

En administratör får olika mycket i lönekuvertet beroende på var i landet man arbetar. Det kan skilja över 10 000 kronor, visar ny statistik.

Uppdatering: Nu finns färsk lönestatistik för 2021. Kolla här!

När Tidningen Vision har jämfört lönerna för kommunanställda i Sveriges samtliga kommuner visar det sig att spannet mellan högsta och lägsta lön är stort.

Vi har tagit fram lönestatisk för sex olika administratörsyrken: ekonomiadministratör, receptionist, skoladministratör, personaladministratör och de personalkategorier som inom lönestatistiken benämns administratör övriga och administratör övergripande.

I Nacka har både skoladministratörer och personaladministratörer en av landets högsta snittlöner – cirka 36 000 kronor i månaden. Snitten för riket ligger på nära 30 000 kronor. Men i Sala tjänar en personaladministratör bara cirka 26 300 kronor.

Lista: Här är medellönen för administratörer i kommuner


Klicka på grå balken nedan för att växla län.

Vill du hellre se lönestatistiken i PDF-form? Välj listor nedan!

Ekonomiadministratörer

Receptionister

Skoladministratör

Personaladministratör

Administratör övrigt

Administratör övergripande

Så är undersökningen gjord

Vi har begärt in uppgifter från alla kommuner om medellöner i 23 yrken. Insamlingen gjordes under december 2019. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla medellöner, men i tabellerna har vi tagit bort medellöner i kommuner där antalet anställda i yrket är färre än fyra.

 


Relaterade artiklar