Lön och villkor

Kommunerna där handläggare och upphandlare tjänar mest

2 mars 2020

Är du handläggare, upphandlare, ekonom eller personalhandläggare? Då kan du tjäna på att börja jobba i en annan kommun. Lönen kan skilja 20 000 kronor, visar ny statistik.

Uppdatering: Nu finns färsk lönestatistik för 2021. Kolla här!

Västkusten är knappast Bästkusten när det gäller lönenivån för kommunanställda upphandlare. Stenungssund, Halmstad, Lerum och Falkenberg ligger i botten av löneligan, visar statistik som Tidningen Vision har samlat in från landets alla kommuner. I Stockholms stad tjänar en upphandlare i snitt cirka 48 500 kronor och i Stenungssund bara nära 32 500 kronor.

För ekonomer, handläggare och personalhandläggare är glappet mellan högsta och lägsta snittlön ännu större. En kommunanställd handläggare i Trosa tjänar över 53 000 kronor, medan en i Gislaved har drygt 31 000 kronor i snitt.

Här kan du se vad de fyra personalgrupperna tjänar i alla kommuner.

Lista: Lön för handläggare, personalhandläggare, ekonomer och upphandlare


Klicka på grå balken nedan för att växla län.

 

Vill du hellre se lönestatistiken i PDF-form? Välj i listan nedan!

Handläggare

Personalhandläggare

Ekonom

Upphandlare

Så är undersökningen gjord

Vi har begärt in uppgifter från alla kommuner om medellöner i 23 yrken. Insamlingen gjordes under december 2019. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla medellöner, men i tabellerna har vi tagit bort medellöner i kommuner där antalet anställda i yrket är färre än fyra.