Lön och villkor

Här tjänar administratörer mest och minst

2 mars 2020

Lönen för administratörer skiljer sig mycket beroende på vilken region man jobbar i. Här är lönestatistik för fyra grupper: ekonomiadministratör, receptionist, personaladministratör och administratör.

Alt-textErika NordbergUppdatering: Nu finns färsk lönestatistik för 2021. Kolla här!

En receptionist/telefonist i Region Skåne tjänar i snitt nästan 5 000 kronor mindre än en som jobbar i Region Stockholm. Det visar Tidningen Visions färska lönestatistik.

Men i Region Gotland har löneutvecklingen för receptionisterna varit relativt god 2019. Löneökningarna var på 4,4 procent.

– Jag fick nästan 1 500 kronor. Vi receptionister fick del av en jämställdhetsbonus. Dessutom fick jag en bra individuell löneökning. Min chef tyckte att jag var underbetald eftersom jag tar en hel del ansvar som receptionist. Det är skönt att bli sedd i sin yrkesroll, säger Erika Nordberg.

Hon är nöjd med sin lön, men konstaterar att Gotland ligger lågt i förhållande till andra regioner:

– Jag är tacksam för det jag får, men det är klart att jag vill ha mer, säger Erika Nordberg.

Lista: Så mycket tjänar ekonomiadministratörer, receptionister, personaladministratörer och administratörer.

Klicka på grå balken nedan för att växla yrke.

Så är undersökningen gjord

Vi har begärt in uppgifter från alla regioner om medellöner i 13 yrken. Insamlingen gjordes under december 2019. Snittlönerna är beräknade på alla medellöner, men i tabellerna har vi tagit bort medellöner där antalet anställda i yrket är färre än fyra.

 


Relaterade artiklar