• Lidingö stads stads­direktör Daniel Broman och utvecklingschef Sara Penje tar emot priset från energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Digitalisering

Smarta val bakom pris

2 december 2019

Lidingö är bäst i landet på digitalisering. Kommunen prisas för att man höjer servicen och kvaliteten och samtidigt lyckas spara på både klimat och skattemedel.

Vart annat år delas utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun ut på Kvalitetsmässan till en kommun som med hjälp av digitaliseringen utvecklar kommunen i stort.

I år var fem kommuner nominerade: Karlskrona, Karlstad, Södertälje, Umeå samt Lidingö som numera kan skryta med att de är Sverigebäst på digitalisering.

– Det känns ärofullt. Vi hade väldigt kompetenta medtävlare, att vi vann är väl ett tecken på att vi är på rätt väg, säger Sara Penje, utvecklingschef i Lidingö stad.

I prismotiveringen heter det bland annat att Lidingö visar att det går att höja servicen och kvaliteten och samtidigt spara på energi, klimat och skattemedel.

– Det handlar om att tänka smart och inte per automatik välja de dyraste lösningarna. Vi försöker hela tiden titta på nyttan för Lidingöborna och våra medarbetare. Jag skulle säga att det är smarta val som håller våra kostnader nere, säger Sara Penje.

Tror du att Lidingöborna håller med om att deras kommun ligger långt framme?

– Det finns säkert dem som inte känner igen sig, men jag tror faktiskt att de flesta har märkt att vi har blivit mer digitala under senare år, säger Sara Penje.


Relaterade artiklar