• Vill du nominera till priset Årets Chef i fokus? Nominera på vision.se/aretschefifokus

Arbetsmiljö

Utse årets bästa chef

25 oktober 2019

Hur ska en bra chef vara? I maj koras för första gången Årets Chef i fokus. Initiativtagare är Lotta Ekstedt, chefredaktör för Visions tidning Chefen i fokus.

Vad är Chefen i fokus för tidning?

– Det är Visions tidning för chefs- och HR-medlemmar. Vi skriver om villkor och förutsättningar och vill vara en inspirationskälla.

Vad är Årets Chef i fokus för utmärkelse?

– Det är ett pris för chefer i välfärden. Det är på tiden att deras jobb uppmärksammas, tycker vi. Många har det tufft, med snål budget, många medarbetare och för lite tid. Trots det så finns det så många goda chefer därute. De förtjänar verkligen ett pris.

Hur går det till om jag vill nominera en chef?

– Vem som helst får nominera antingen sin egen chef, en tidigare chef eller en chefskollega.

Vem är det som utser vinnaren?

– Vi har en jury som tittar på alla nomineringar. Juryn består av mig och Charlotte Hågård, som är en känd karriärcoach, Svante Randlert, föreläsare och ledarskapscoach och Caroline Farberger, vd på Ica Försäkringar. Tre finalister presenteras på Ledarskapsdagarna i Tylösand i maj. Där koras vinnaren.

Hur tycker du en bra chef ska vara?

– Personligen tycker jag att en bra chef är en tydlig chef som ser alla medarbetarna och inte är konflikträdd. En bra chef ska också föregå med gott exempel när det gäller att ge sig själv återhämtning.


Relaterade artiklar