• Malin Särén, rekryteringsansvarig i Vision i Borås kommun.

Fackligt

Malin kämpar för att facket ska växa i styrka

31 oktober 2018

”Hon gör ett fantastiskt jobb och har ett otroligt engagemang i sitt uppdrag.” Lovorden kommer från Hasse Brännmar, Visions ordförande i Borås. Personen som beskrivs är Malin Särén, hennes uppdrag att värva medlemmar till Vision.

Som rekryteringsansvarig gör hon uppenbarligen ett bra jobb. Så bra att Malin Särén i vintras nominerades till Visions gala och var snubblande nära att ta hem utmärkelsen Årets rekryteringsstjärna.

– Att vara social är en fördel när man ska värva medlemmar. Jag tycker om att prata med människor och bygga relationer.

Att nästan hälften av de anställda på Malin Säréns förvaltning, arbetslivsförvaltningen, numera är medlemmar i Vision är en sak. Att bygga upp ett finmaskigt nät av ombud på andra enheter är svårare.

Hon började för ett par år sedan med lunchmöten och betade av alla arbetsplatser systematiskt. Berättade om Vision, om den lokala framgången med semesterdagsväxlingen, om kollektivavtalets värde och vad det innebär att vara arbetsplatsombud.

Malin Särén sådde fackliga frön som tydligen föll i god jord.

– Nu är vi äntligen fulltaliga. Nu har vi ett ombud på varje enhet på arbetslivsförvaltningen och jag jobbar vidare med de andra förvaltningarna.   

Måste ni värva nya medlemmar? Räcker de inte med dem ni har?

– Att vi blir fler och starkare i våra yrkesgrupper är grunden i vårt fackliga arbete. Vi vill bli många för att kunna påverka.

I dag har avdelningen 983 medlemmar. Malin Särén svävar inte på målet:

– Innan året är slut ska vi vara tusen.

MALIN SÄRÉN, 31 ÅR

Uppdrag: Rekryteringsansvarig i Vision i Borås stad.
Yrke: Socialassistent.
Arbetsplats: Försörjningsenheten


Relaterade artiklar