Utveckling

Hur trivs du i nya stadshuset?

31 oktober 2018

Fem frågor till Ann-Catrin Modig Telefonist/Kundtjänst ­handläggare i Kiruna kommun.

– Det är jättefint. Vi flyttade in den 6 augusti så allt är alldeles nytt men det fungerar bra.

Det gamla stadshus var ju ett landmärke för Kiruna. Nu när staden flyttas ska det rivas. Kommer du att sakna det?

– Jo, jag har ju jobbat där sedan 1999 så lite sorgligt är det allt. Men huset och inredningen var mycket gammal och sliten. Men den fina klockstapeln har de flyttat hit, jag har den alldeles utanför mitt fönster.

Vad är det som är bättre med det nya huset?

– Telefonväxeln är samma som förut men nu sitter vi mer avskilt och blir inte lika störda. Vi har också fått ett stort personalrum och gardiner som går ner när solen kommer fram. Vi har också en kafeteria alldeles intill och en fin restaurang.

Har allt bara blivit bättre?

– Den enda nackdelen jag kan komma på är att huset ligger en bit bort från centrum där jag bor. Förr kunde jag gå till jobbet men nu måste jag åka buss. Men det vänjer man sig snart vid. I och med att staden flyttas kommer det att bli mer liv här. De har redan börjat bygga ett hotell och det ska även bli Kulturens hus och en byggnad för räddningstjänsten.

Har du hört några reaktioner från besökare i nya stadshuset?

– Det är många Kirunabor som kommer hit och köper vårt populära busskort som kostar 100 kronor om året och alla tycker huset är jättefint. Det gamla stadshuset kallades för Kirunabornas vardagsrum för att det var så öppet och inbjudande och det är den här byggnaden också. Jag tror att det kommer att fungera på samma sätt. 

Ann-Catrin Modig

Titel: Telefonist/Kundtjänst­handläggare.
Arbetsplats: Kiruna kommun.
Ålder: Fick en fruktkorg när hon nyligen fyllde 60 år.
Bor: Centrala Kiruna.
Gör på fritiden: Fågel-skådning, motionerar.


Relaterade artiklar