• Enid Egestad, Visionombud och skyddsombud inom Ambea-koncernen.

Fackligt

Enid vågade bryta ny mark på jobbet

31 oktober 2018

”För att jag gillar utmaningar.” Så lyder Enid Egestads korta svar på frågan varför hon ville bli ombud för tre år sedan.

Privata företaget Ungstöd i Stockholm AB, som jobbar med sociala insatser på uppdrag av socialtjänsten, hade just köpts upp av omsorgskoncernen Ambea. Plötsligt kom en strid ström av riktlinjer, policys och möten, men ändå var det oklart för de anställda hur besluten egentligen fattades.

Förvirringen bredde ut sig. Det var läge för ungdomshandledaren Enid Egestad att ta ett steg framåt och bli facklig.

Men det var inget välsmort maskineri hon klev in i. Här fanns inget tidigare Vision-ombud eller skyddsombud att rådfråga, ingen upparbetad struktur för hur fackligt arbete ska bedrivas.

– Det är som att starta en verksamhet helt från grunden. Kunskapen om arbetsmiljöarbete och arbetsrätt är låg på sina håll, även bland chefer. Och även om det finns avtal och lagar är det inte säkert att de omsätts i praktiken.

Enid Egestad sticker inte under stol med att det har varit tuffa år. Att bryta ny mark på en liten arbetsplats inom ett av Nordens största omsorgsföretag kostar på. Särskilt om man inte har en minut facklig tid.

Men uppmaningen till andra som funderar på att räcka upp handen på ett medlemsmöte är trots allt – ta chansen!

– Är man nyfiken och vill bidra till en positiv utveckling är det världens roligaste uppdrag. Mitt råd är att gå så många utbildningar som möjligt och ta hjälp av Vision om man hamnar i svåra situationer. Annars kan det bli väldigt ensamt.

ENID EGESTAD, 32 ÅR

Uppdrag: Vision-ombud och skyddsombud inom Ambea-koncernen.
Yrke: Ungdomsbehandlare.
Arbetsplats: Ungstöd i Stockholm.


Relaterade artiklar