• Petra Kronvall medicinsk sekreterare akuten på Växjö lasarett.

Arbetsmiljö

Varför sjunger du om ditt jobb på Youtube?

13 augusti 2018

Fem frågor till Petra Kronvall medicinsk sekreterare akuten på Växjö lasarett.

– Det ligger mig varmt om hjärtat med dokumentation, precis som jag sjunger i låten "Sekreteraren och doktorn". Jag tycker att jag har världens roligaste jobb. Därför känns det extra kul att få lyfta fram det. Ibland kan man ju som medicinisk sekreterare känna sig lite osynlig. Det är många utanför vården som inte vet vad vi gör eller att vi finns.

Hur kom det sig att du spelade in en låt med just det här temat?

– Jag hade en idé om att jag ville göra en duett om ett gräl mellan två personer, med lite musikalkänsla. När jag träffade läkaren Henrik Widegren på en konferens frågade jag honom om han ville spela in en sådan låt med mig och han tackade ja.

Ni jobbar ju i olika städer, hur gjorde ni för att skriva låten?

– Ja, jag jobbar i Växjö och han i Lund. Vi skrev texten tillsammans online och spelade sedan in på var sitt håll. Detta sattes sedan ihop i min hemmastudio. Men när vi skulle spela in videon fick vi träffas och den gjordes på hans hemklinik i Lund.

Vad var det roligaste?

– När det blev färdigt. Det är ju alltid lite ångestfyllt innan, man vet ju inte hur det kommer att tas emot. Men när låten sedan släpptes fick vi verkligen många positiva reaktioner. En kollega sa att jag var ”en tonsäker superhero som försvarade oss sekreterare”. Då började jag nästan gråta.

Blir det fler inspelningar i vårdmiljö för dig?

– Det tror jag. Utan att säga för mycket så håller jag just nu på med en sång om hur man dikterar som ska användas när nya läkare introduceras på jobbet.      

Petra Kronvall

Titel: Medicinsk sekreterare.
Aktuell med: Har spelat in en låten Sekreteraren och doktorn som handlar om ett gräl mellan en medicinsk sekreterare och läkare och som lagts ut på Youtube och spelats 4 240 gånger.
Arbetsplats: Akuten på Växjö lasarett.
Ålder: 30 år.
Familj: Sambo och två barn (fyra och sex år).
Fritidsintressen: Extraknäcker som vistrubadur på äldreboenden, skriver egen musik och spelar in, håller på med rollspel och tränar löpning.


Relaterade artiklar