• Anders Lundgren stör sig på tomma fraser. Nu har han för andra gången vunnit Tidningen Visions floskeltävling.

Arbetsmiljö

Nu är Fläskigaste jobbfloskeln korad

13 april 2017

Jag hör vad ni säger och tar det med mig! Så lyder Fläskigaste jobbfloskeln 2017, enligt Tidningen Visions läsare. Det är andra gången som Anders Lundgren, har skickat in en vinnande klyscha till oss på redaktionen.

– Jag kan inte ta åt mig hela äran för det goda floskelklimatet här på Kulturhuset. Det får man också tillskriva vår ledning, säger han.

Vi måste gasa och bromsa samtidigt. För tre år sedan skickade Anders Lundgren, informatör på Serieteket på Stockholms kulturhus, in detta minst sagt tvetydiga bidrag till Tidningen Visions floskeltävling. Det föll i god jord bland läsarna och utsågs till vinnare.

Nu är floskelkungen Lundgren tillbaka. När Fläskigaste jobbfloskeln 2017 skulle avgöras strömmade det in förslag om ”högt i tak”, ”levande dokument” och ”transparent diskussion”. Efter omröstningen står det klart att vinnaren är densamme som för tre år sedan, den här gången med bidraget ”jag hör vad ni säger och tar det med mig”.

– För mig är det ett uttryck som i klartext betyder: ”Vad skönt att mötet äntligen är över, nu behöver jag inte bry mig om ert gnäll, för när det kommer till kritan är det jag som bestämmer”, säger Anders Lundgren.

Anders Lundgren är en van skribent som skriver både skönlitteratur och journalistik. Det kan förklara hans öra för tomma fraser som smutsar ner språket. Många omorganisationer på Kulturhuset och alla de möten som följer på det har också fyllt på hans förråd av vaga managementklyschor.

– Det är ofta samma fraser som upprepas gång på gång. Som skribent har jag utvecklat en särskild aversion mot dessa fraser, säger Anders Lundgren.