Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision Ekumeniska

Avtal och resurser

Här publicerar vi hjälpmedel och tips.

Samverkansavtal

Vad är ett samverkansavtal? Hur upprättar man ett samverkansavtal?
Dessa frågor och mer får du svar på i detta kompendium.

Samverkansavtal

Rekommendation: lägerverksamhet

Från 1 juli finns uppdaterade rekommendationer för hantering av arbetstid vid lägerverksamhet. 

Om nya rekommendationer för lägerverksamhet (anpdm.com)

Kollektivavtal 2020-2023

Här hittar du vårt nya kollektivavtal, TEO 2020-2023. Läs och lär känna ditt avtal, Vilka skyldigheter resp. rättigheter du har. Läs det gärna tillsammans med din arbetsgivare, så att ni båda vet vad som finns, och vad som gäller för just din arbetsplats. Du känner väl till att ni också kan göra "lokala avtal", om sådant som inte ryms i kollektivavtalet; t.ex, arbetsredskap, friskvård, ämbetskläder, litteratur mm. Hör av dig om du har frågor. 

Branch och löneavtal 2020-2023 (pdf)

Lönestatistik

Här hittar du den mest tillförlitliga lönestatistiken. Den baseras på löneuppgifter som arbetsgivarna rapporterar in till Arbetsgivaralliansen. 

Lönestatistik 2020 (pdf)

Observera att länken visar lönestatistik för pastorer. Kontakta oss om du vill få statistik för en annan yrkeskategori inom vårt avtalsområde. 

Lathund Arbetsmiljöverkets inspektioner 2020

Vision ekumeniska tycker det är bra att AMV beslutat göra inspektioner i 450 församlingar inom trossamfunden i Sverige. Det blir en bra värdemätare på hur det står till med arbetsmiljön i en viktig fråga. För medlemmar som blir indragna i inspektionerna har vi gjort den här lathunden. Som medlem i Vision kan du höra av dig till någon i din sektions styrelse, vi fungerar som skyddsombud och kan bidra med kunskap.

Lathund inför inspektioner (pdf)

Informationsfolder om Vision Ekumeniska

Läs mer om vilka vi är och vad vi vill i vår nya informationsfolder.

Informationsfolder (pdf)

Tidrapporter

Vi slutat att tillhandahålla filer för tidsrapportering. Prata med din arbetsgivare och efterfråga detta.  

Det är den anställdes och arbetsgivarens gemensamma ansvar att planera förläggningen av arbetstiden så att det blir en sund balans. Avtalet säger att man bör stämma av varje kvartal så att båda parter har bilden klar för sig och kan vidta åtgärder om obalans uppstår.

Förtroendearbetstid

Läs vårt partsgemensamma arbete tillsammans med Arbetsgivaralliansen om förtroendearbetstid.

Om förtroendearbetstid (pdf)

Behov av samtalsstöd?

Samtalsstöd

Ny tjänst

Är du väg att byta tjänst? Dra dig inte för att ringa och be om råd. Vi har stor kännedom om hur de olika församlingarna fungerat som arbetsgivare och kan ge dig råd och stöd i dina lönefunderingar.

Semester och deltid

Oavsett hur många procent du arbetar har du rätt till de antal semesterdagar du har enligt lag eller kollektivavtal. Semesterdagarna blir däremot inte värda lika mycket som när du arbetade 100 procent, det vill säga när du tar en veckas semester dras fem dagars semester oavsett om du arbetar 100 eller 80 procent.

Om semester

Varsel och uppsägning

Om varsel 

Utvecklings- och lönesamtal

Hur gör jag för att hjälpa min arbetsgivare att komma igång med att leva upp till löneavtalets baskrav på lönesamtal.

Lönesamtal

Skyddsombud

Har du blivit vald till skyddsombud på din arbetsplats? Se till att du får adekvat utbildning för uppdraget. det är arbetsgivarens skyldighet att tillgodose detta.

Skyddsombudsskolan (arbetsmiljoforum.se)

Arbetsskada

Om man råkar ut för sjukdom eller olycksfall i eller på väg till/från arbetet ska man anmäla arbetsskada. Vid minska misstanke om att man fått en skada som kan kräva vård eller kan hindra från arbete nu eller i framtiden är detta aktuellt.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00