Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Välkommen till Rikstolk - Tolkarnas avdelning

Om medlemskapet

Vad kan medlemskap i Vision Rikstolk göra för skillnad för dig som tolk?

 • Du kan få råd och stöd i frågor som rör jobbet. Avdelningen Rikstolk och förbundet Vision kan stödja dig när du får problem med tolkförmedlingen. Om du är uppdragstagare är möjligheterna begränsade. Allt beror på tolkförmedlingens goda vilja att föra dialog. Om du är anställd gäller Lagen om anställningsskydd (LAS). Du är alltid välkommen att mejla dina frågor till styrelsen, rikstolk@fv.vision.se. Styrelsen återkopplar till dig för att diskutera hur man kan gå vidare med ditt ärende.
 • Du kan få stöd och rättshjälp i frågor som rör sociala förmåner. När du får ett beslut eller förslag till beslut från Försäkringskassan eller Arbetslöshetskassan som du inte är nöjd med kan du få hjälp med att bemöta förslaget och överklaga beslutet. Rättshjälp ingår i medlemskapet som kostnadsfri medlemsförmån.

  Rättshjälp
 • Du kan få kostnadsfritt samtalsstöd kring det som rör problem i vardagen, genom att teckna någon/några av Visions personförsäkringar hos Skandia. 

  Samtalsstöd
  Medlemsförsäkringar
 • Du får en inkomstförsäkring som ingår i ditt medlemskap. Det finns också möjlighet att teckna en förstärkt inkomstförsäkring.

  Inkomstförsäkring

Prova på medlemskap

Rikstolk välkomnar alla tolkar – språktolkar, teckenspråkstolkar, dövblindtolkar, skrivtolkar – med och utan auktorisation. Genom medlemskap ger du stöd i vårt arbete, tillsammans skapar vi vår framtid. Kom ihåg att skriva att du är tolk i din ansökan.

Bli medlem i Vision

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00