Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Välkommen till Rikstolk - Tolkarnas avdelning

Övergripande mål och syfte

Rikstolk välkomnar alla tolkar – språktolkar, teckenspråkstolkar, dövblindtolkar, skrivtolkar – med och utan auktorisation.

  • Professionalisering av tolkyrket genom standardisering av tolk-begreppet och reglering av marknaden för tolktjänster.
  • Tolkperspektiv i upphandlingar av tolkförmedling. Dialog med upphandlande myndigheter via externa remisser och under pågående upphandlingar.
  • Jämlika villkor för anställda tolkar och uppdragstagare vad gäller social trygghet och trygghet i arbetslivet.
  • Opinionsbildning i samhället om arbetsmiljön inom tolkbranschen som en del av gig-ekonomin.
  • Stöd och hjälp i enskilda ärenden.

Prova på medlemskap

Som ny medlem får du de tre första månaderna kostnadsfritt, en inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet. Du får även tillgång till medlemsrabatter.

Inkomstförsäkring

Genom medlemskap ger du stöd i vårt arbete, tillsammans skapar vi vår framtid. Kom ihåg att skriva att du är tolk i din ansökan.

Bli medlem i Vision

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision