Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Visions pensionärsförening i Kalmar

  • -

Välkommen att bli pensionärsmedlem i Vision.

Alla Visions medlemmar erbjuds ett grundmedlemskap och ett sektionsmedlemskap vid pensionering. Genom grundmedlemskapet får du möjlighet att teckna förmånliga seniorförsäkringar (hemförsäkring, gruppliv och olycksfall). Du får även Tidningen Vision hemskickad, och rabatter på exempelvis studiecirklar.

Som pensionärsmedlem kan du dessutom tillhöra en lokal sektion där du bor eller på den ort där du har jobbat. Verksamheten i sektionen beror på medlemmarnas intressen och initiativ. Man kan ordna studiecirklar, föreläsningar, utflykter, resor och besök på muséer och utställningar.

Kostnad

Du betalar 100 kronor per år för ditt pensionärsmedlemskap. Om du väljer att också vara med i Visions pensionärsförening i Kalmar tillkommer en avgift på 100 kronor som går till föreningen. Du kan bli pensionärsmedlem även om du har särskild ålderspension eller går i förtidspension.

Om pensionärsföreningen i Kalmar
2023 firade vi 30 år som förening

Här i Kalmar har vi en aktiv pensionärsförening med cirka 210 medlemmar som tidigare jobbat i Kalmar kommun och inom Region Kalmar län (tidigare Landstinget).

Under året hittar vi på olika aktiviteter som exempelvis kan vara:

  • Naturvandring
  • Intressant information om någon verksamhet i kommunen/regionen
  • Dagsresa med lunch
  • Årsmöte
  • Julbordslunch

I mån av plats är maka, make, sambo eller vän också välkommen. 

Aktuella aktiviteter hittar du under rubrikerna här till höger eller längre ner om du tittar i din mobil. Styrelsen är öppen för förslag till aktiviteter och idéer från medlemmarna.

Följ oss också på Facebook

Stadgar (pdf)

Bli pensionärsmedlem

När du går i pension från 65 år kommer du automatiskt att få ett erbjudande från Vision centralt om att vara fortsatt medlem i Vision och ett erbjudande om att vara medlem i pensionärssektion.

Om du går i pension innan 65 år får du själv ringa Vision centralt och meddela att du går i pension och vill fortsatt vara kvar som medlem. 

Om du är med i Vision men missat att gå med i vår pensionärsförening tag då kontakt med vår kassör Jan Bengtsson så ordnar han det.

Kontakta Vision

Annan lokal facklig information hittar du på Kalmars kommunavdelning

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss