Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Visions Malmöavdelning

Om oss

Visions Malmöavdelning organiseras efter arbetsgivaren Malmö stad. I kommunen finns cirka 25 000 anställda och Vision har medlemmar i alla förvaltningar.

Våra medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden i Malmö stad

Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden. Tillsammans representerar vi hundra olika yrken. Många medlemmar är akademiker. Vision är Sveriges största fackförbund för chefer i offentlig verksamhet.

Se om du också kan vara med i Vision.

Om du arbetar i ett kommunalt bolag kan du också vara med i Vision, men hör inte till Malmöavdelningen.

Vi tar tillvara dina intressen på jobbet

Vision ska tillvarata och främja medlemmarnas ekonomiska, fackliga, sociala och yrkesmässiga intressen i deras egenskap av arbetstagare eller uppdragstagare.

Vision är partipolitiskt obundet.

Förbundets verksamhet bygger på värderingar som värnar de demokratiska principerna och respekten för alla människors lika värde.

Avdelningens arbete styrs av stadgan och verksamhetsplanen

Alla organisationer har stadgar  som sätter reglerna för verksamheten. Stadgarna beskriver hur Malmöavdelningen och sektioner ska jobba lokalt.

Malmöavdelningens stadgar (pdf)

Fackförbundet Visions stadgar

På höstmötet bestämmer avdelningens medlemmar vad avdelningen ska arbeta särskilt med under nästa år. Detta beskrivs i en verksamhetsplan. 

Verksamhetsplan för Visions Malmöavdelning 2022 (pdf)

Verksamhetsplan för Visions Malmöavdelning 2023 (pdf)

Stödmedlem till Fontänhuset i Malmö

Avdelningen är stödmedlem till Fontänhuset i Malmö. Verksamheten vänder sig till personer som är eller har varit i psykiatrin.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision