Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Välkommen till Vision Göteborg

Dina kollektivavtal

Ett kollektivavtal är ett frivilligt avtal mellan facket och din arbetsgivare om anställningsvillkoren på ditt jobb. Det ger dig och dina arbetskamrater en bra grund att stå på när det gäller lön, semester, pension och förmåner.

Många tar förmånerna på jobbet för givna. Sex veckors semester efter 40, ersättning för övertid och extra pengar när du är föräldraledig är kanske självklart för dig. Men det är inte självklart. Förmånerna beror på att Vision förhandlat fram riktigt bra kollektivavtal som gäller på din arbetsplats.

Kanske tycker du att "min arbetsgivare är schyst, jag behöver inte facket". Och de flesta chefer är hyggliga, men det innebär inte att han eller hon enligt lag behöver lyssna på dig. Ett kollektivavtal är bindande, alltid bättre än lagen och skyddar dig mot exempelvis lönesänkningar och gör att din lön revideras varje år.

Vi i Vision har jobbat hårt och länge för våra kollektivavtal. Men för att våra arbetsgivare ska vara villiga att teckna dessa avtal med oss krävs det att vi har så många medlemmar som möjligt i ryggen. Och ju fler medlemmar vi är i Vision, desto större blir möjligheten för oss att förhandla fram ännu bättre villkor.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00