×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.
Du måste vara folkbokförd i Sverige när du tecknar försäkringen.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visioner för dig inom socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som arbetar med eller studerar socialt arbete. Bredden av yrkestitlar och vår storlek gör skillnad på din arbetsplats. Vision är ett av de fackförbund som har mest att säga till om i förhandlingar om löner och jobbvillkor med arbetsgivarna i offentlig sektor.

Det här vill Vision

Vision sparar dina uppgifter för att kunna återkomma till dig med mer information

Du är experten – påverka framtidens socialtjänst

Visions alla medlemmar inom socialt arbete är experter på hur socialtjänsten fungerar. Regeringen har tillsatt en utredning som ser över socialtjänstlagen. Vision sitter med i utredningen.

För att samla erfarenheter och idéer bjuder Vision in till en dialog med våra medlemmar som arbetar med socialt arbete. Vi vill erbjuda medlemmarna en verklig kanal att påverka förutsättningarna för sitt jobb. Alla inlägg tas till vara och används som underlag i Visions arbete med utredningen.

Du som arbetar med socialt arbete, eller studerar för att arbeta inom denna sektor, har möjlighet att lämna dina synpunkter och påverka:

 • genom att delta i en av de samlingar och workshops som kommer hållas på olika platser i landet
 • genom att bli medlem i vår diskussionsgrupp på Facebook. Sök på "Framtidens socialtjänst" och ansök om medlemsskap
 • genom att skicka in formuläret ovan
 • genom att e-posta dina synpunkter till Vision

Vad utredningen ska se över (pressmeddelande från Regeringen)

Stresskollen

Med Stresskollen tar du enkelt pulsen på din arbetssituation. Dessutom får du konkreta tips på hur du kan få en bättre balans i jobbet och mer arbetsglädje.

Stresskollen

Balans mellan krav och resurser i socialtjänsten

Vision arbetar för ett hållbart och mänskligt arbetsliv. Socialtjänsten har under många år präglats av en hög arbetsbelastning och en hög andel stressrelaterade sjukskrivningar. Det går att vända trenden. Genom att skapa en balans mellan krav och resurser.

I Visions nya rapport analyseras 47 av Arbetsmiljöverkets inspektionsmeddelanden
utifrån de nya föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö, med fokus på arbetsbelastning.

Ingen maskin

Visa film

Visions medlemmar vill ha ett mänskligt arbetsliv. Upplev resultatet av samarbetet mellan Visions medlemmar och några av Sveriges bästa låtskrivare, producenter och musikvideoskapare. Tillsammans sätter vi tonen för framtidens arbetsliv och skruvar upp volymen så att ännu fler hör.

Tidningen Vision

 • Per Helgesson jobbar på Porten. Där serverar Örebro Stadsmission mat som skänkts av lokala handlare och bagerier. I jul hålls öppet julafton och juldagen. Foto: Alexander von Sydow

  Jobbar med de osynliga

  2017-11-29

  Det finns osynlig absolut fattigdom i Sverige, trots att regeringen påstått motsatsen. Det hävdar Sveriges Stadsmissioner. En av dem som möter de ”osynliga” är Per Helgesson på Örebro Stadsmission.

 • Margareta Winberg utreder framtidens socialtjänstlag Foto: Noella Johansson/TT

  Stramar upp lagen

  2017-11-29

  Ett tydligare fokus på förebyggande arbete och bättre möjligheter för kommunernas socialarbetare att göra insatser som stämmer med deras professionella bedömningar. Det är två huvudspår i den pågående utredningen om framtidens socialtjänstlag.

 • Tack vare Hind Himdi (till vänster) har 15-åriga Sillvie fått bättre ordning på sitt liv. De umgås nästan varje dag inom ramen för stödprogrammet Botkyrka YAP.
Foto: Jonas Malmström

  Hind är Sillvies extra syster

  2017-11-29

  Innan sommaren var mycket mörkt i 15-åriga Sillvies liv. Hon hade det tufft i skolan och orkade inte ta sig för saker hon gillar. Hon blev alltmer destruktiv. Men i juni fick Sillvie en stödperson genom programmet Botkyrka YAP och sedan dess har det hänt mycket.

Visa fler
Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Nr 8 2017

Tidningen Vision är Visions medlemstidning som kommer ut med 8 nr per år. 

Social Qrage: Temasidor i Tidningen Vision för dig som jobbar inom socialt arbete.

November 2017

Färre flyktingar gör att boenden stänger. Många anställda som berörs får chans till nytt jobb hos kommunen.

Oktober 2017

Efter nästan fyra års intensivt resande lämnar Cecilia Grefve sin rapport om den sociala barn- och ungdomsvården till regeringen.

September 2017

Arbetsmiljöverket har riktat skarp kritik mot bristande säkerhet på socialkontor i Göteborg. Efter kritiken har nya besöksrum ställts i ordning.

Undersökningar och rapporter

Genom att fråga våra medlemmar om hur det är att jobba i socialt arbete kan vi påverka framtidens välfärd. Här är Visions senaste undersökningar och rapporter om socialt arbete.

En arbetsdag med en student

Vision har många studentmedlemmar som är nyfikna på arbetslivet. Ta emot en student under en arbetsdag!
Ta emot en student

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb