×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Välkommen till Vision Skellefteåavdelningen

Skellefteåavdelningen organiserar tjänstemän anställda av Skellefteå kommun. Vårt mål är vi ska finnas tillhands och vara ett stöd i ditt arbetsliv. Som medlem hoppas vi att du tar chansen och vill vara med och påverka vårt arbete i avdelningen - Skellefteåavdelningen är vad medlemmarna gör den till.

Kom i håg att hålla utkik efter månadsbrevet som kommer i slutet av månaden. Brevet kommer till den epost du angett på "Mina sidor". I månadsbrevet lägger vi ut allt som är aktuellt för avdelningen. Månadsbreven hittar du också här.

OBS! Nytt månadsbrev för September ute nu.

Blomma, Bloom, Rosa, Höst Anemone, Anemone Hupehensis

Välkommen tillbaka!

Välkomna tillbaka efter en, förhoppningsvis, skön och trevlig semester! Veckorna går fort när man har roligt men nu är de flesta tillbaka i arbete igen.

Många kommer delvis att jobba hemifrån under hösten, tänk även då på hur du sitter/står – variera, kanske ännu viktigare hemma där man inte har ett skrivbord och en bra stol. Glöm inte bort pauserna – försök att lägga upp dagen ungefär som när du är på jobbet. Ta gärna en promenad före, under lunchen och efter jobbet!

Även i höst får vi nog räkna med att avdelningens verksamhet inte blir som vi planerat men vi gör så gott vi kan och vi finns om du behöver komma i kontakt med oss!

För mer stöd har du också möjlighet att kontakta dessa:


Vision direkt

Ring 0771-44 00 00 eller maila till visiondirekt@vision.se

De har öppet alla vardagar mellan 09.00-20.00.

Du kan också chatta med dom eller läsa svar på vanliga frågor genom att besöka hemsidan 

https://vision.se/Kontakt/Vision-Direkt/

 

Chef Direkt

Ring 0771-360 360 eller maila till chefdirekt@vision.se

Öppet alla vardagar mellan 09.00-17.00.

Du ringer dom och får svar direkt. Eller så mejlar du och får svar inom 12 arbetstimmar.

 

Rekryteringskampanj

Just nu lönar det sig lite extra att värva kollegor till Vision. Till och med den 4 oktober får du en presentcheck värd 200 kronor för varje ny medlem du värvar! Din kollega får en likadan check och dessutom tre månader utan medlemsavgift – ett erbjudande till nya medlemmar. Läs mer här.

Missa inte kampanjen som pågår till och med den 4 oktober!

Så här gör du:

  1. Fråga din kollega om medlemskap.
  2. Be din kollega att fylla i medlemsanmälan på webben.
  3. Fyll i dina och din kollegas uppgifter i detta formulär.

 

Avtalsrörelsen - Uppdatering augusti 2020

Vårens avtalsrörelser inom alla sektorer sköts fram och ska enligt planen slutföras under hösten. Nuvarande avtal har blivit förlängda till 31 oktober.

Förutsättningarna för att förhandla nya kollektivavtal förändrades drastiskt i och med covid-19, och när de centrala förhandlingarna sköts upp så gjordes även de lokala löneöversynerna det. Förutom att det ska förhandlas nya avtal inom industrin så ska vi, Vision, Läkarförbundet och Kommunal förhandla nya kollektivavtal med Sveriges kommuner och regioner. Vision ska även förhandla nya avtal för medlemmar inom Svenska kyrkan och för medlemmar inom privata välfärdsbolag. 

Visions ambition är att nya löner betalas ut så snart som möjligt efter att avtalen är klara. Det är också vår ambition och ingång att avtalen och den nya lönen ska gälla från 1 april 2020. 

Här kan du läsa mer om den uppskjutna avtalsrörelsen.

 

Kaffe, Cupen, Espresso, Händerna, Mat, Cappuccino

För dig som nytt ombud

Nu har du som nytt ombud möjlighet att delta på ett flertal träffar under perioden september-oktober. Träffarna är fysiska men självklart också anpassade utifrån rådande läge med Covid- 19. Vi hoppas vi ses!

18/9      Frukostmöte för nya ombud

En möjlighet för dig som nytt ombud att träffa oss på den lokala avdelningen och få veta mer om vilka vi är och hur vi arbetar i Skellefteåavdelningen. Vi bjuder på frukost. Anmäl dig här senast 14 september.

15/10     Kompetensutvecklingsdag för nya ombud

En kompetensutvecklingsdag för dig som inte gått ombudsutbildning grund. Här går vi kort igenom MBL, AML, FFM samt din roll på samverkan och rollen som fackligt ombud på din arbetsplats. Anmäl dig här senast 2 oktober.

OBS! Kompetensutvecklingsdagarna 15/10 och 22/10 (se nedan) är godkända av förhandlingschef Birgitta Holmström och du har därmed rätt att närvara på dessa med bibehållen lön. Ansök i Personec P om ”facklig ledighet med bibehållen lön”.

 

Bärbar Dator, Kvinna, Utbildning, Studie, Ung, Dator

Kompetensutvecklingsdag för alla ombud

22/10     Kompetensutvecklingsdag för alla ombud

En kompetensutvecklingsdag för alla ombud där vi går igenom avtalsförhandlingarna, löneprocessen och aktuella arbetsmiljöfrågor. Vi pratar också om jämställda och attraktiva arbetsplatser. Anmäl dig här senast den 7 oktober.

OBS! Kompetensutvecklingsdagen 22/10 är godkänd av förhandlingschef Birgitta Holmström och du har därmed rätt att närvara på denna med bibehållen lön. Ansök i Personec P om ”facklig ledighet med bibehållen lön”.

 

AFA-försäkringar via ditt kollektivavtal

Vad vet du om dina försäkringar via kollektivavtalet?

Alla vet att man inte klickar på popup-fönster. Men bara 29% har koll på sina kollektivavtalade försäkringar. Vilket är synd, för de kan hjälpa dig om du blir sjuk. Eller skadad på jobbet. Hur mycket vet du om kollektivavtalade försäkringar? Läs mer på AFAs hemsida.

 

Digitala skyddsronder

imageaww3j.png

Är som alltid väldigt aktuellt!

Ta del av Suntarbetslivs verktyg "Digi-ronden" som är ett stöd för verksamheter i kommun- och regionsektorn som vill ha bättre digital arbetsmiljö.

 

Varför engagera sig fackligt när man har så mycket annat att stå i?

Har du läst Tidningen Visions artikel om vad som lockar att bli ombud?

Många arbetsplatser saknar ombud.

Ifall du är nyfiken/intresserad av att veta mer är du välkommen att höra av dig till avdelningsexpeditionen eller din samordnare för förvaltningen.

 

Löneenkät 2019

Tack till dig som deltog i årets löneenkät! Svaren är ett viktigt underlag för oss som följer upp löneprocessen i Skellefteå Kommun.

Löneenkäternas svar utvärderas av styrelsen och används sedan i överläggningen med arbetsgivaren. Om du vill läsa resultatet löneenkäterna så hittar du:

2018 års löneenkät här.

2019 års löneenkät här.

Relaterad bild

 

Arbetsplatsbesök

Önskar du att vi besöker din arbetsplats? 

Kontakta gärna oss på vision@skelleftea.se om det skulle passa att vi hälsar på just er!

Självklart tar vi med oss något smått & gott när vi kommer!

Bildresultat för fika

 

Vi på kontoret

 Bildresultat för vision gör ditt jobb till din dröm

I vår är vi 3 stycken som har facklig tid och arbetar på kontoret: Ingrid, Katarina och Cecilia.

Ingrid arbetar 100%, Katarina arbetar 65%, Cecilia arbetar 40% (tisdagar och torsdagar).

Detta är dom mailadresser (klicka på namnet) och telefonnummer som gäller till oss alla:

Ingrid 070-597 38 42

Katarina 070-633 85 98

Cecilia 073-043 73 36

Du kan också maila vision@skelleftea.se som vi alla tre håller koll på under veckan.

 

Du vet väl om att vi finns på Facebook och Instagram

Vi försöker lägga ut så mycket information som möjligt på dessa kanaler. Hjälp oss gärna att tagga oss när du varit på någon av våra aktiviteter. Du hittar oss genom att söka på "Vision Skellefteavdelningen" på respektive kanal eller genom att klicka på följande länkar:

Facebook 

Instagram 

1948 nya medlemmar under september

Allt det här får du:

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

  • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb