Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna i vit skjorta.

Vision om äldreomsorgen

Äldreomsorg är mer än bara vård. Äldreomsorgen ska möjliggöra för äldre personer att så självständigt som möjligt klara sin vardag och må bra. För att det ska bli möjligt måste medarbetare ha rätt förutsättningar att göra sitt jobb, och för det krävs ett närvarande och stödjande ledarskap.

Vision har sedan en lång tid tillbaka lyft vikten av förbättrade villkor för äldreomsorgens chefer som en nyckel till en bra och välfungerande omsorgsverksamhet för våra äldre.

Vision vill att Sveriges äldreomsorg ska ge personcentrerad, sammanhållen vård och omsorg som både tillgodoser omvårdnadsbehov, sociala behov och vårdbehov. Äldreomsorgen behöver ha som mål att möjliggöra för multisjuka, äldre och personer med funktions­nedsättning att så självständigt som möjligt klara sin vardag. Äldre och anhöriga ska veta vilket stöd och hjälp de kan få; det ska vara enkelt och samordnat. Insatserna ska tillgodose de behov som finns och tjänsterna ska ha hög grad av delaktighet och självbestämmande. Insatserna ska tillgodose dina behov och du ska ha hög grad av delaktighet och självbestämmande.

Krav och förslag för chefer inom äldreomsorgen

För att uppnå detta är det helt avgörande med bra villkor för chefer och medarbetare. Vision är ett av de största fackförbunden för chefer inom äldreomsorgen och vi arbetar bland annat för att

  • chefer ska ha färre medarbetare och mer tid att leda
  • chefsstödet ska stärkas, exempelvis genom bättre tillgänglighet till it- och HR-stöd.
  • medicinska sekreterare ska användas för att förbättra vårddokumentationen
  • det ska införas en obligatorisk befattningsutbildning för omsorgens chefer
  • regeringen ger Arbetsmiljöverket i uppdrag att genomföra en treårig tillsynsinsats med särskilt fokus på de organisatoriska förut­sättningarna för äldre­omsorgens chefer.

Under det senaste året har vi uttryckt våra krav i en rad olika sammanhang, till partiledare och ministrar. Vi ser det som en framgång att både IVO och Coronakommissionen nu har lyft just vikten av ledarskapet inom äldre­omsorgen, och vi kommer att fortsätta vara en aktiv part i dialogen och framföra våra krav.

Visions nya socialchefsrapport 2022 visar också på att rekryteringsläget av personal och chefer inom äldreomsorgen är akut. Det har försämrats kraftigt på bara två år. I rapportens PM här nedan kan du läsa mer och se våra krav och förslag till lösningar.

Äldreomsorg från Socialchefsrapporten 2022 (docx)

Behöver du stöd?

Är du chef inom äldreomsorgen och saknar förutsättningar att klara av dina arbetsmiljö­uppgifter? Då är vår rekommendation att du frånsäger dig uppgifterna och returnerar, alltså skickar tillbaka dem till din arbetsgivare.

Returnera arbetsmiljöuppgifter

Du som är chef och medlem i Vision kan alltid höra av dig till våra rådgivare på Chef Direkt. De finns tillgängliga för stöd och frågor alla vardagar klockan 9–17.

Kontakta Chef Direkt

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss