Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Kvinna i vit skjorta.

Vision om äldreomsorgen

Äldreomsorg är mer än bara vård. Äldreomsorgen ska möjliggöra för äldre personer att så självständigt som möjligt klara sin vardag och må bra. För att det ska bli möjligt måste medarbetare ha rätt förutsättningar att göra sitt jobb och för det krävs ett närvarande och stödjande ledarskap.

Fakta

Träffa Vision och Vision Chef! Besök oss gärna i vår monter A05:14 på Äldreomsorgsdagarna 6-7 oktober på Stockholmsmässani Älvsjö.

Vision har sedan en lång tid tillbaka lyft vikten av förbättrade villkor för äldreomsorgens chefer som en nyckel till en bra och välfungerande omsorgsverksamhet för våra äldre.

Vision vill att Sveriges äldreomsorg ska ge personcentrerad, sammanhållen vård och omsorg som både tillgodoser omvårdnadsbehov, sociala behov och vårdbehov. Äldreomsorgen behöver ha som mål att möjliggöra för multisjuka, äldre och personer med funktionsnedsättning att så självständigt som möjligt klara sin vardag. Äldre och anhörig ska veta vilket stöd och hjälp de kan få; det ska vara enkelt och samordnat. Insatserna ska tillgodose de behov som finns och tjänsterna ska ha hög grad av delaktighet och självbestämmande. Insatserna ska tillgodose dina behov och du ska ha hög grad av delaktighet och självbestämmande.  

För att detta ska uppnås är det helt avgörande med bra villkor för chefer och medarbetare. Vision är ett av de största fackförbunden för chefer inom äldreomsorgen och vi arbetar bland annat för att:

  • Chefer ska ha färre medarbetare och mer tid att leda
  • Att chefsstödet ska stärkas, exempelvis genom bättre tillgänglighet till it- och HR-stöd.
  • Att medicinska sekreterare ska användas för att förbättra vårddokumentationen.
  • Att det ska införas en obligatorisk befattningsutbildning för omsorgens chefer.
  • Att regeringen ger Arbetsmiljöverket i uppdrag att genomföra en treårig tillsynsinsats med särskilt fokus på de organisatoriska förutsättningarna för äldreomsorgens chefer.

Under det senaste året har vi uttryckt våra krav i en rad olika sammanhang, till partiledare och ministrar. Vi ser det som en framgång att både IVO och Coronakommissionen nu har lyft just vikten av ledarskapet inom äldreomsorgen, och vi kommer att fortsätta vara en aktiv part i dialogen och framföra våra krav.

Behöver du stöd?

Är du chef inom äldreomsorgen och saknar förutsättningar att klara av dina arbetsmiljöuppgifter? Då är vår rekommendation att du frånsäger dig uppgifterna och returnerar, alltså skickar tillbaka, dem till din arbetsgivare.

Returnera arbetsmiljöuppgifter

Du som är chef och medlem i Vision kan alltid höra av dig till våra rådgivare på Chef Direkt. De finns tillgängliga för stöd och frågor alla vardagar 9-17.

Kontakta Chef Direkt

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar