×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kommuner måste bli attraktiva bland unga

Personalförsörjningen är den klart viktigaste strategiska frågan för kommunerna. Nästan sju av tio kommuner har en strategi för personalförsörjningen, visar SKTFs nya Personalchefsbarometer som presenteras idag. Samtidigt är det få studenter som drömmer om en framtida anställning i kommuner och landsting.

Undersökningen, som genomförts under mars 2011 och bygger på svar från 201 personalchefer, sätter fingret på en viktig fråga; nämligen hur kommunerna ska lyckas rekrytera unga akademiker. Personalcheferna i vår undersökning bedömer över lag att deras kommuner i stor omfattning kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter, bra arbetskamrater, personlig utveckling med mera. Sex av tio personalchefer uppger att kommunen regelbundet är synliga på högskolor och universitet för att tala med studenter. Det är en klar förbättring jämfört med ifjol då enbart tre kommuner av tio uppgav att de var synliga på högskolor och universitet. Men bara fyra av tio har genomfört någon form av kartläggning av hur de ska kunna bli mer attraktiva bland framtidens medarbetare.

SKTF presenterade tidigare i år en rapport om hur studerande ser på offentlig sektor som arbetsgivare och vilka faktorer som är betydelsefulla när de ska välja arbetsgivare. Det framgick då att studenter i mycket liten utsträckning förknippar kommuner och landsting med intressanta arbetsuppgifter, personlig utveckling och goda karriärmöjligheter. Det vill säga sådant som de värderar högst hos en arbetsgivare.

- Det här tyder på att studenter fortfarande har en diffus bild av vilka jobb som finns i sektorn. Kommuner, landsting och regioner har visserligen blivit bättre på att synas bland studenter och unga välutbildade, men trots det har man en gigantisk utmaning framför sig för att vinna "rekryteringsracet" om de unga akademikerna, säger Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chefsfrågor i SKTF.

En annan viktig utmaning är att klara rekryteringsbehovet av chefer. Sex av tio personalchefer tror att det kommer att bli svårt att bemanna organisationen med chefer med rätt kompetens.

- För att lyckas locka till sig de duktigaste cheferna måste arbetsgivarna förbättra förutsättningarna för ledarskapet. Det handlar om rimligt många underställda, erbjuda cheferna administrativt stöd samt ge möjligheter till en god dialog med politikerna i organisationen, säger Jonas Karlsson.

För ytterligare information kontakta Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chefsfrågor, tfn 076-133 03 31.

Personalchefsbarometer

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1155 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum