×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Varannan kommun säger upp sjukskrivna

Nästan varannan personalchef i kommuner och landsting säger att de nya reglerna i sjukförsäkringen har lett till ett ökat antal uppsägningar. Det framgår av fackförbundets SKTFs senaste Personalchefsbarometer, i vilken 416 personalchefer i kommuner, landsting och regioner tillfrågats, varav 262 har svarat (ca 65 %).

De allra flesta kommuner och landsting arbetar aktivt med att hitta omplaceringar för de som är sjukskrivna eller på väg att bli det. En minoritet har inga omplaceringar att erbjuda eller har för dålig ekonomi. Till största delen handlar det om mindre kommuner som sagt upp sjukskrivna, men det förekommer även i större kommuner och landsting med mer än 100 000 invånare. Där är det ändå så många som 20 procent som uppger att de sagt upp sjukskrivna.

I många kommuner finns det en medvetenhet om att man måste marknadsföra sig bättre gentemot unga välutbildade akademiker. De flesta tjänstemän som behöver rekryteras när 40-talisterna går i pension behöver ha en högskoleutbildning (59 %). Det är en trend som förstärkts sedan SKTFs förra personalchefsbarometer för cirka ett år sedan. För unga välutbildade kommer det att finnas många spännande och viktiga jobb som till exempel chefer och handläggare att söka i sektorn.

Av Personalchefsbarometern framgår också att de flesta kommuner och landsting i fjol genomförde så kallade lönekartläggningar för att upptäcka osakliga löneskillnader mellan män och kvinnor. I nästan hälften av de genomförda kartläggningarna upptäcks löneskillnader och då görs glädjande nog nästan alltid en handlingsplan för att rätta till felen.

- Det är en varningsklocka att nästan varannan kommun och landsting säger upp sjukskrivna. Slimmade organisationer medger inte plats för den som har begränsad arbetskapacitet. Stora kommuner och landsting borde kunna hitta omplaceringsmöjligheter till alla anställda. Därför är jag förvånad och oroad över siffrorna, säger Eva Nordmark, SKTFs ordförande i en kommentar.

Läs hela rapporten på www.sktf.se

För mer information, kontakta Eva Nordmark på tel 070 624 13 11, eller Gerry Andersson, marknadsanalytiker på SKTF och ansvarig för undersökningen på tel 070 279 63 60.

Personalchefsbarometer

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1126 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum