×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Historiskt tolkavtal

Västmanlands läns landsting och kommunerna i Västmanland bildade en ekonomisk förening 1992 och började förmedla tolktjänster 1 januari 1993. De senaste åren har sju tolkar anställts på tidsbegränsad anställning. Men idag har kollektivavtal tecknats med bland annat fast anställning (tillsvidareanställning) av dessa tolkar mellan SKTF och Västmanlands Tolkservice.

- Det här är de första tolkarna i Sverige som får en tillsvidareanställning. Förut har de varit uppdragstolkar och anställts för varje uppdrag. Från en icke-anställningsform, sämre än tjänstehjonsstadgan, har de äntligen fått en riktig anställningsform och är numera tillsvidareanställda och kommer att omfattas av kollektivavtal. De sju tolkarna omfattas också av en tjänstepensionslösning, som övriga tolkar inte har. Det här är en stor seger för tolkarna och för tolkavdelningen i SKTF, säger Tommy Löfgren, SKTF-ombudsman.

De sju tolkarna behärskar språken bosniska-kroatiska-serbiska, kurmandji, badinani och sorani (kurdiska språk), turkiska, syrianska, somaliska, spanska, persiska och finska. Dessa tolkar kommer också att användas som mentorer för nya tolkar och vid personalutbildningar.

- Västmanlands Tolkservice, vars medlemmar är landstinget och länets kommuner, kommer dessutom att föreslå att samhällsservicen utökas genom att man inrättar fasta tolktider som enskilda personer kan använda sig av. I länet finns många i en utsatt situation som inte behärskar svenska språket, till exempel analfabeter, säger chefen för tolkförmedlingen Raija Metso Korpela.

- Det är en revolution för oss, att tolkarna äntligen börjar få kollektivavtal på arbetsmarknaden. Vi gläds väldigt mycket åt det. Tolkarna har haft mycket negativa erfarenheter av att vara uppdragstagare. Många av tolkarna är inte medvetna om att de inte har pensionsavsättning via arbetsgivaren, säger Chris Kosanovic, ordförande SKTFs rikstolksavdelning 276.

- Det här har vi väntat på länge! Vi är verkligen glada över det här! Efter 17 år som tolk har jag äntligen fått jämställda arbetsvillkor med andra yrkeskategorier. Det betyder mycket att vi får kollektivavtal, faktiskt, säger tolken Radmila Andric.

För mer information, kontakta Tommy Löfgren på tel 070 555 97 80, Radmila Andric tel 073 728 70 61, Chris Kosanovic tel 070 769 24 19 eller Raija Metso Korpela tel 070-795 01 98.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.
Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressombudsman Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1015 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum