×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Först ut på kommunal sektor - SKTF och SSRs medlemmar får nytt avtal

Akademikerförbundet SSR och SKTF kom idag överens med Sveriges Kommuner och Landsting om ett nytt löneavtal för 140 000 kommunal- och landstingsanställda. Det nya avtalet är på 24 månader och garanterar medlemmarna en löneutveckling på 3,5 procent.

- Vi har tecknat avtal nivåmässigt i paritet med övriga avtal på marknaden. Vi håller fast vid lönerevisionsdatum per den 1 april och lägger det största procentuella utfallet redan 2010, 2,0 procent för 2010 och 1,5 procent för 2011, vilket vi ser både som en fördel och som en framgång, säger Anders Hammarbäck, förhandlingschef på SKTF

- Vi satsar ytterligare på jämställdheten genom ett partsarbete som kommer att leda till positiva förändringar. Vi har gjort villkorsavtalet flexiblare så att medlemmarna kan få fler semesterdagar genom överenskommelse med arbetsgivaren, säger Eva Fagerberg, förhandlingschef på Akademikerförbundet SSR.

Avtalet innebär dessutom förbättrade villkor för föräldralediga genom ytterligare två månaders föräldrapenningtillägg . Det innebär en bättre ekonomi under föräldraledigheten och ökar attraktionskraften hos kommuner och landsting för de yngre.

I avtalet ligger ytterligare förstärkningar av den lokala lönebildningsprocessen. Innan lokala lönesamtal startar ska en överläggning ske om bland annat hur lönesamtalen ska genomföras. Det ger den lokala fackliga parten ett bättre stöd i avtalet hur lönesättningen skall gå till.

Ytterligare information ges av förhandlingscheferna Anders Hammarbäck SKTF på telefon 070-689 64 71.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1126 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum