×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtalsyrkande med klimatprofil till kommunala företag

Varje bolag ska upprätta en klimatpolicy för att minska sin klimatpåverkan och villkoren för unga och visstidsanställda ska förbättras. Det är några av de avtalskrav som fackförbundet SKTF idag överlämnar till arbetsgivarna i de kommunala företagens samorganisation, KFS.

De kommunala företagen är på många sätt föregångare bland arbetsgivare som tar ansvar för klimatfrågan, bland annat genom arbetet med energibesparingar. SKTF vill genom sitt yrkande – som är det första med en tydlig klimatprofil - att centrala parter tar ett gemensamt ansvar för att utveckla klimat- och miljöarbetet på arbetsplatserna.

-Det ska löna sig att bidra med klimatsmarta lösningar på arbetsplatsen, säger Mats Andersson, förhandlande ombudsman i SKTF.

Några av de övriga punkter yrkandet innehåller är:

Förbättrade villkor för unga och visstidsanställda. De lokala parternas ansvar och uppdrag i lönebildningsprocessen ska bli tydligare. Arbetet med lönekartläggningar ska förbättras för att komma till rätta med strukturella löneskillnader. Chefernas ansvar och befogenheter i lönesättningen ska förtydligas och förbättras. Föräldrapenningstillägg ska utgå för anställda med inkomster över 7,5 prisbasbelopp.

-Bättre villkor för unga och visstidsanställda är en förutsättning för ökad kvalitet och effektivitet i verksamheterna. Det krävs attraktiva villkor för att företagen ska lyckas attrahera nya medarbetare de närmaste åren då många av dagens anställda går i pension, säger Mats Andersson.

Avtalet berör cirka 7000 anställda i privata bolag inom kommuner och landsting, bland andra elbolag och VA-verk.

För ytterligare information kontakta Mats Andersson tfn 070-310 09 95 eller Anders Hammarbäck förhandlingschef, tfn 070-689 64 71.

Yrkandet i sin helhet

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1066 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum