×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtal klart för de kommunala fastighetsbolagen

Fackförbundet SKTF har tecknat ett avtal för 2 500 medlemmar med arbetsgivarorganisationen Fastigo. Det gäller anställda i de kommunala fastighetsbolagen; chefer, förvaltare, besiktningsmän, personal inom kundtjänst, ekonomi och administration med flera.

Avtalet skiljer sig rätt mycket från det kollektivavtal SKTF just tecknat med Sveriges Kommuner och Landsting. Det avtalet var tvåårigt medan avtalet med Fastigo är treårigt och sifferlöst.

- Fastigoområdet är ett av de områden där den svenska modellen fungerar som bäst och därför kan vi teckna ett treårigt sifferlöst avtal. Vårt löneavtal är tydligt och ger de lokala parterna ett stort reellt inflytande över den lokala processen. Vi har också kommit överens om att det ska genomföras årliga lönekartläggningar, trots att jämställdhetslagen säger vart tredje år, säger Ellen Simonsson, avtalsansvarig för Fastigoområdet på SKTF.

Avtalet sträcker sig från och med 2010-04-01 till och med 2013-03-31. Det innehåller en hel del förbättringar både gällande löner och andra villkor.

- Våra chefsmedlemmar ska ha mandat, stöd och utbildning för att kunna sätta lön och detta är numera inskrivet i avtalet. Alla medlemmar får dessutom möjlighet att besöka hälso-, sjuk- och tandvård på betald arbetstid, vilket är en klar förbättring. Vi ska också genomföra partsgemensamma insatser för att nå jämställda löner, säger Ellen Simonsson.

För mer information, kontakta Ellen Simonsson på tel 070 27 27 257.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

919 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum