×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Välkommen satsning på välfärdstjänsterna – släpp loss tjänstemännen

Med anledning av att regeringen idag aviserat att höstbudgeten kommer innebära tio miljarder extra till kommuner och landsting ger SKTF:s ordförande Eva Nordmark följande kommentar:

- Jag är glad att regeringen äntligen sett det behov av mer resurser till kommuner och landsting som vi länge pekat på. Vi vet att det jobbas för högtryck med planer på nedskärningar i verksamheter eller höjda skatter för att få budgeten att gå ihop i det ekonomiska läge som råder. Dagens besked underlättar situationen för många kommuner och landsting att kunna fortsätta bedriva verksamhet med hög kvalitet, säger Eva Nordmark.

- Vi vet dock att den ekonomiska situationen kommer att fortsätta vara tuff för kommuner och landsting de kommande åren. Därför hade det varit önskvärt med en signal redan nu om nödvändiga extrainsatser även under 2011 för att ge kommuner, landsting och regioner långsiktiga planeringsförutsättningar, säger Eva Nordmark.

- I den situation som nu råder krävs politiskt mod och handlingskraft och tilltro till personalen. Släpp loss tjänstemännens kompetens och kreativitet i att hitta bra lösningar och bannlys osthyveln - en besparingsmetod som bara kortsiktigt löser problem, menar Eva Nordmark.

- Att använda kompetens på rätt sätt är ett exempel på kreativa lösningar som innebär besparingar. Ett gott exempel är landstinget i Östergötland som räknat ut att 1,5 miljoner arbetstimmar kan omvandlas från administration till patientvård om personalen får arbeta med det de är utbildade för.
För mer information, kontakta Eva Nordmark på tfn 070 624 13 11.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1127 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum