×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF: Nu behövs ett kommunpaket

- Minst 14 miljarder extra till kommuner och landsting krävs för 2009 och 2010! Sveriges Kommuner och Landsting har nyligen krävt drygt 11 miljarder extra under samma period. Sedan dess har dock prognoser visat på ytterligare försämrade skatteintäkter. SKTF vill se kraftfulla satsningar nu för att inte ytterligare förvärra den kris vi står mitt i.

Det sade SKTFs ordförande Eva Nordmark när hon idag på Landstingshuset i Luleå presenterade SKTFs förslag till kommunpaket. Vidare:

- Räkna upp statsbidragen till kommuner och landsting! Det ger förutsättningar att kvalitetssäkra och utveckla personalintensiva verksamheter som skola, äldreomsorg och sjukvård. Satsningar på underhåll av exempelvis bostäder, infrastruktur och VA-området behövs liksom satsningar på energi- och miljöomställning

- Satsa extra resurser för att genomföra generationsskiftet! Kommuner och landsting står inför stora pensionsavgångar som kommer att kräva insatser för att behålla kunskap och kompetens vid pensionsavgångarna.

- Satsa på att utveckla en effektivare offentlig organisation! Det finns stora möjligheter att på bättre sätt än idag organisera arbetet för att få bättre kvalitet och effektivitet i verksamheten. Rätt använd kompetens på rätt plats är en sådan fråga.

- Dessutom behövs ökade arbetsmarknadspolitiska åtgärder genom vuxenutbildning, kvalificerad yrkesutbildning, utbildningsvikariat, bristyrkesutbildning, möjlighet till tjänstledighet för att pröva nytt arbete. Det behövs också stimulanser för en lokalt anpassad arbetsmarknadspolitik.

- Offentlig sektor behöver ett omställningsavtal! Offentlig sektor med ungefär 800 000 anställda – mestadels kvinnor – är idag den enda stora grupp på arbetsmarknaden som saknar ett omställningsavtal.

- Ta tillvara akademikerna! För att deras kunskap inte ska bli inaktuell när konjunkturen vänder så behövs satsningar på utbildning och praktik för dessa grupper. Dessutom behövs särskilda arbetsmarknadsutbildningar för unga liksom ökat anställningsstöd och fler praktikplatser.

- Glöm inte arbetsmiljöfrågorna! Vi har inte råd att ha en sjukskrivningsboom igen när konjunkturen vänder och vi kommer att behöva all arbetskraft som finns.

- Restaurera a-kassan! En halv miljon har lämnat den efter regeringens förändringar. Ersättningen är för låg och vissa grupper får ingen ersättning över huvud taget. Det ökar trycket på socialtjänsten och försörjningsstödet i kommunerna. SKTF vill se ett slopat inträdesvillkor i a-kassan, sänkt avgift och ett förenklat avgiftssystem samt generösare villkor för att fler ska gå med i a-kassan igen.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

945 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum