×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Regeringen har vaknat – men för tidigt att blåsa faran över!Regeringen har vaknat – men för tidigt att blåsa faran över!

- Jag är glad idag över att regeringen vaknat och lyssnat på SKTF och andra aktörer inom välfärden som under lång tid och med kraft visat att ett extraordinärt läge kräver extraordinära resurser. Det är glädjande att regeringen tänker ge kommuner och landsting mer pengar och att vårt intensiva arbete gett resultat, säger SKTFs förbundsordförande Eva Nordmark.

- De insatser som nu görs i form av sju tillfälliga miljarder för 2010 och en nivåhöjning om 5 miljarder från dagens nivå från 2011 är bra, det kommer att dämpa effekterna av krisen i kommuner och landsting. Alla pengar som satsas på offentlig sektor i detta ovanliga ekonomiska skede är välinvesterade. Satsningar för att värna jobben och välfärden är klok krispolitik, fortsätter Eva Nordmark.

- Tyvärr är läget dock så allvarligt och problemen så stora att de satsningar som nu presenteras inte kommer att räcka. Konjunkturinstitutet pekar i sin senaste prognos på behov av satsningar redan i år och mycket offensiva satsningar under nästa år. Vi kommer att få se både uppsägningar och förändringar i välfärden de kommande åren, säger Eva Nordmark.

- SKTFs medlemmar som varje dag jobbar med att leda, planera och administrera välfärden är vana vid förändringstryck och kommer även framöver att vara beredda att ta ansvar och bidra till förändring och utveckling för att behålla en välfärd för alla med hög kvalitet och service, avslutar Eva Nordmark.

För mer information, kontakta Eva Nordmark på tel 070 624 13 11.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

936 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum