×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Karlstad blev Årets Kulturkommun!

Fackförbundet SKTF utser idag Karlstad till Årets Kulturkommun 2010. Det är tjugoförsta gången priset delas ut.

Så här lyder juryns motivering:

I Karlstad är man medveten om att satsning på kultur lönar sig.

Utsmyckningen av den offentliga miljön, som även omfattar parker och bostadsområden, sker i samråd med konstnärliga yrkesutövare. Den ger rika möjligheter för kommuninvånarna till spännande möten med konst och kultur samt gör staden levande och attraktiv.

Foto Stig Adolfsson

Strävan att söka nya vägar för att fler än vana kulturkonsumenter ska bli delaktiga i kulturupplevelser är berömvärd.

Kulturskolan är en viktig institution för att väcka skaparlust och engagemang hos barn och unga samt en garant för tillväxten av professionella konstnärer inom olika konst- och kulturområden.

En väl fungerande biblioteks- och museiverksamhet, ett varierat musikliv från opera till jazz, film, stöd till föreningslivet och ökad tillgänglighet även för funktionshindrade spelar en väsentlig roll för kommuninvånarnas välbefinnande.

Karlstads kommuns offensiva satsning på kultur gör Karlstad till en värdig mottagare av utmärkelsen Årets Kulturkommun 2010.

Från Karlstad kommer Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör, Lill Nilsson, ordförande i kultur och fritidsnämnden samt Birgitta Rosén, SKTFs fackliga representant att ta emot priset.

Priset delas ut på Nobeldagen på Nobelmuseet i Karlskoga (2009-års kulturkommun) av Ove Jansson, juryns ordförande och består av konstverket "Kyssen" en oljemålning av konstnären Berndt Wennström. Dessutom får Karlstad ta hand om vandringspriset, ett glasäpple av Rune Strand under nästkommande år. Äpplet lämnas över av Per Sjöberg, kulturchef i Karlskoga.

Mer information om priset lämnas av biträdande verksamhetschef Ewa Henriksson, SKTF, 070-574 34 07 eller juryns ordförande Ove Jansson, 070-642 81 69.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.
Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressombudsman Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

919 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum