×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Första avtalsyrkandet med tydlig klimatprofil

Ökade insatser för att utveckla miljö- och klimatarbetet på arbetsplatserna och förbättrade villkor för unga och visstidsanställda. Det är några av huvuddragen i det avtalsyrkande som fackförbundet SKTF idag överlämnar till arbetsgivarna för de kommunala bostadsbolagen, Fastigo.

De kommunala bostadsbolagen är på många sätt föregångare bland arbetsgivare som tar ansvar för klimatfrågan, bland annat genom arbetet med energibesparingar. SKTF vill genom sitt yrkande – som är det första med en tydlig klimatprofil - att centrala parter tar ett gemensamt ansvar för att utveckla klimat- och miljöarbetet på arbetsplatserna.

- Om man som anställd bidrar med smarta lösningar när det gäller klimat- och miljöarbetet på arbetsplatsen ska det synas i lönekuvertet, säger Ellen Simonsson, förhandlande ombudsman i SKTF.

Bland övriga punkter i avtalsyrkandet märks förbättrade villkor för unga. Det handlar om fler semesterdagar samt att villkoren och tryggheten för visstidsanställda arbetstagare ska förbättras.

För att skapa attraktiva villkor och därmed kunna attrahera ny arbetskraft måste också arbetet med att utjämna löneskillnaderna mellan kvinnor och män intensifieras. Det betyder att kvinnors relativa löneläge i förhållande till mäns måste öka.
- Det är viktigt att de lokala parterna använder de verktyg som finns och förbättra arbetet med lönekartläggningar för att analysera löneskillnader mellan kvinnor och män. Lokalt ska ett utrymme avsättas för att åtgärda problemen, säger Ellen Simonsson.

SKTF anser att chefen har en avgörande roll för att få en väl fungerande löneprocess. För att den lokala lönebildningen ska få genomslag krävs att chefernas ansvar och befogenheter i lönesättningen förtydligas och förbättras.
Avtalet gäller cirka 2500 medlemmar anställda i de kommunala bostadsbolagen.
För ytterligare information kontakta Ellen Simonsson, tfn 070-272 72 57 eller Anders Hammarbäck, förhandlingschef i SKTF, tfn 070-689 64 71.

SKTF är ett partipolitiskt oberoende fackförbund med drygt 160 000 medlemmar. Våra medlemmar är offentligt och privat anställda med anknytning till kommun, landsting eller kyrka. SKTF kan spelreglerna på arbetsmarknaden och står bakom dig när du vill ha stöd. SKTF ingår i TCO, som är Sveriges största tjänstemannaorganisation med 1,2 miljoner medlemmar.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressombudsman Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.
Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressombudsman Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1154 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum