×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Eniga kommunalråd kräver mer kommunpengar

- Jag är glad idag över att regeringen vaknat och lyssnat på SKTF och andra aktörer inom välfärden som under lång tid och med kraft visat att ett extraordinärt läge kräver extraordinära resurser. Det är glädjande att regeringen tänker ge kommuner och landsting mer pengar och att vårt intensiva arbete gett resultat, säger SKTFs förbundsordförande Eva Nordmark.

2009-03-23 17:30

Novus Opinion har på uppdrag av Fackförbundet SKTF intervjuat 150 kommunalråd om deras syn på det ekonomiska läget. Oberoende av partifärg anser en stor majoritet av kommunalråden att regeringen ska avsätta mer resurser till kommunerna för att undvika personalneddragningar. Åtta av tio kommunalråd anser det. Bland de borgerliga kommunalråden anser sju av tio det.

Kommunalrådens uppskattning av hur mycket extra stöd som behövs för att undvika personalminskningar, uppräknat för riket, summerar till knappt 8 miljarder kronor.

Redan idag har sex av tio kommuner beslutat om besparingar för att undvika underskott i ekonomin under 2009. Fyra av tio har redan fattat beslut om åtgärder som kommer att minska antalet anställda i år.

Samtidigt bedömer sex av tio kommunalråd att behoven av kommunal service kommer att öka under de närmaste åren.

Eva Nordmark, SKTFs ordförande är glad över resultatet av undersökningen:

- Kommunalråden delar inte regeringens bedömning. Jag hoppas att regeringen vaknar, nu när vi ser vilket stort stöd som finns för ett kommunpaket oavsett partifärg bland kommunalråd runt om i landet. De är eniga om att det behövs åtgärder nu. Det vi ser är en klyfta mellan kommunalrådens och SKL:s verklighet å ena sidan och statens bedömning av behoven å andra sidan. Den klyftan kan regeringen upphäva när tilläggsbudgeten läggs den 15 april.

- 60 procent av kommunerna har redan beslutat om besparingar. Tusentals anställda har redan förlorat sina jobb, detta i ett läge då behoven ökar. Därför behövs det satsningar redan för i år.

- I den här undersökningen ingår inte landstingen. Totalt ser vi ett behov av förstärkning till kommun- och landstingssektorn om 14 miljarder. Utan de pengarna kommer det att få konsekvenser för medborgarna. Det skulle exempelvis kunna innebära att våra äldre som får hemtjänst eller bor på servicehus får mindre hjälp. Eller neddragna eller stängda bibliotek, sämre vatten i våra kranar på grund av sämre underhåll eller längre väntetider på Socialförvaltningen för våra mest utsatta kommuninnevånare.

För mer information, kontakta Eva Nordmark på tel 070 624 13 11.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1155 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum