×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Dags att vakna, regeringen!

I förrgår presenterade regeringen ett stödpaket till den finansiella sektorn, det tredje till samma mottagare. Trots att behovet av en förstärkning av den kommunala ekonomin är stort så verkar inte regeringen se varslen som växer i kommuner, landsting och regioner.

Fackförbundet SKTF anser att det nu brådskar med ett stödpaket även till den kommunala sektorn. För varje dag som går riskerar fler och fler anställda att bli varslade. SKTF har föreslagit ett stödpaket på 14 miljarder kronor för 2009 och 2010, att jämföra med det senaste bankpaketet om 50 miljarder.

Vad ett stödpaket om 14 miljarder skulle betyda för varje enskild kommun, landsting och region i Sverige har SKTF räknat ut i en ny rapport, "Dags att vakna, regeringen!". Beräkningen är grundad på befolkningsstorlek.

- Nu måste regeringen vakna och börja agera. Man är faktiskt regering för hela Sverige och inte bara för finanssektorn. SKTF vill inte se en situation där kommuner och landsting tvingas ytterligare förvärra den ekonomiska krisen genom uppsägningar och därtill försämra kvaliteten i vår gemensamma välfärd. Nu måste staten använda de medel man under de goda åren samlat i ladorna för att på bästa sätt ta sig igenom den lågkonjunktur som råder.

- Ännu har inte finanskrisen slagit till med full kraft mot kommuner och landsting, vilket ger regeringen en chans att stoppa eller bromsa de negativa verkningar som hotar den offentliga sektorn. Också Sveriges Kommuner och Landsting har krävt statliga stödinsatser, så sent som igår. Nu måste regeringen ta sitt ansvar för välfärden. Balanskravet i kommunerna kommer annars att leda till att 15.000 – 30.000 personer mister sin försörjning och att kvaliteten i välfärden allvarligt försämras, säger Eva Nordmark, ordförande i SKTF.

För mer information, kontakta Eva Nordmark på tel 070 624 13 11, förbundssekreterare Leif Hansson på tel 070 513 63 38,
SKTFs samhällspolitiska chef Therese Svanström Andersson på tel 070 298 32 44 eller presschef Peter Bloch på tel 070 255 13 37.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Rapport: Dags att vakna!

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

971 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum