×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Chefer kreativa och nytänkande i kristider

Fackförbundet SKTF presenterar idag en ny undersökning om ledarskap i kristider. Enkäten genomfördes under andra halvan av oktober/början november och bygger på svar från nära 3000 chefer inom kommuner, landsting och kyrklig verksamhet.

Resultatet visar bland annat att:

Sju av tio chefer anser att de kan utföra sitt arbete på ett tillfredsställande sätt Sju av tio anser att mindre ekonomiska resurser leder till att man hittar nya arbetsformer, utvecklar nytänkande och kreativitet Fyra av tio har fått tydligare mandat att genomföra förändringar under det senaste året och sex av tio har fått nya och utmanande uppgifter i sitt arbete Samtidigt anser fyra av tio att den egna arbetssituationen försämrats under det gångna året Cheferna vill ha tydligare prioriteringar från politikerna för att man ska kunna utföra arbetet på ett bättre sätt En knapp majoritet känner stöd från politikerna och lika många känner att de kan framföra synpunkter om sin arbetssituation till politikerna

- Undersökningen ger en relativt positiv bild av chefernas arbetssituation trots den ekonomiska krisen. Minskade resurser behöver inte bara innebära något negativt. Det betyder också att man måste bli mer kreativ och nytänkande, vilket stimulerar och utvecklar. Hur man hanterar situationen handlar om vilka förutsättningar man har som chef, säger SKTFs förbundsordförande Eva Nordmark.

- De kommande åren kommer det ekonomiska trycket på kommuner och landsting att öka ytterligare. Det blir en stor utmaning att locka unga akademiker till chefsuppdrag som kanske innebär att ägna mer tid till nedskärningar än till utveckling. För att lyckas måste arbetsgivarna bli bättre på att erbjuda sådant som ses som attraktivt och stimulerande i chefskapet; ett gott administrativt stöd, tid för verksamhetsutveckling samt lagom många underställda för ett aktivt ledarskap, säger Eva Nordmark.

För ytterligare kommentarer kontakta förbundsordförande Eva Nordmark, tfn 070 624 13 11. För information om undersökningen kontakta Gerry Andersson, marknadsanalytiker, tfn 070 279 63 60.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.
Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressombudsman Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

SKTFs undersökning om chefers arbetssituation: Chef i kristider – hot eller möjlighet?

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1129 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum