×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bättre kvalitet i äldreomsorgen trots ekonomisk kris

Just nu råder en tuff situation i många kommuner där den ekonomiska krisen riskerar att påverka välfärdens kvalitet. Fackförbundet SKTF presenterar idag en ny undersökning av chefer inom äldreomsorgen och deras syn på verksamhetens kvalitet och den egna arbetssituationen. Enkäten genomfördes under andra halvan av oktober och bygger på svar från 594 chefer inom äldreomsorgen.

Resultatet visar bland annat att:

Sju av tio tycker att kvaliteten i äldreomsorgen är oförändrad eller har förbättrats under det gångna året. När det gäller den egna arbetssituationen upplever nästan varannan chef en försämring under det senaste året. Nya arbetsuppgifter, minde administrativt stöd, fler underställda, ekonomiska besparingar samt oklarheter i struktur och ledarskap är några orsaker. Gemensamt för många chefer är att man har alltför många underställda för att kunna vara en närvarande chef. Två av tre av de svarande har 30 eller fler underställda. En av tre har 40 eller fler underställda. 60 procent tycker att de kan utföra sitt jobb på ett tillfredsställande sätt. Tydligare prioriteringar av kommunpolitikerna och mer ekonomiska resurser står högt på listan över stöd som behövs för att man ska kunna utföra ett bra arbete.

- Det känns glädjande att så många kommuner lyckas upprätthålla och utveckla kvaliteten i äldreomsorgen trots minskade ekonomiska resurser. Chefernas engagemang är en avgörande pusselbit för att nationella och lokala kvalitetsambitioner ska resultera i en verklig förändring och en värdig äldreomsorg för de äldre, säger Eva Nordmark, förbundsordförande i SKTF.

- Samtidigt visar undersökningen på försämringar när det gäller chefernas egen arbetssituation. Det är något vi måste ta på allvar. Vi har inte råd att göra om de misstag vi gjorde under 90-talskrisen då en allt mer pressad arbetssituation ledde till att arbetsmiljön fick ta storstryk, säger Eva Nordmark.

För ytterligare kommentarer kontakta förbundsordförande Eva Nordmark, tfn 070 624 13 11. För information om undersökningen kontakta Gerry Andersson, marknadsanalytiker, tfn 070 279 63 60.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.
Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressombudsman Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

SKTFs undersökning om situationen inom äldreomsorgen ur ett chefsperspektiv

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

955 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum