×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Allt fler står utanför a-kassan - vad händer med balansen på arbetsmarknaden?

Andelen arbetslösa utan a-kassa ökar. Förra året var knappt hälften, 45 procent, av de arbetssökande utan a-kassa, visar färsk statistik från Inspektionen för arbetslöshetsersättning, IAF. Värst är det för utlandsfödda och unga under 25 år där bara en av fem har a-kassa.

När vi pratar arbetsmarknadspolitik talar vi ofta om den svenska modellen. Den karaktäriseras av en överenskommelse om att göra det möjligt att enkelt ställa om verksamheter och produktion i utbyte mot att de som drabbas av arbetslöshet kan räkna med arbetsmarknadspolitiska åtgärder, en arbetslöshetsförsäkring som kompenserar ekonomiskt bortfall och en arbetsrätt som motverkar godtycke.

Vad händer med balansen på arbetsmarknaden när allt fler väljer att stå utanför a-kassan? Kommer det svenska modellen att leva kvar?

Om detta handlar ett seminarium som fackförbundet SKTFs A-kassa anordnar. 12 maj 2009, kl 14.00, Finlandshuset, Snickarbacken 4, Stockholm.

Medverkande: Tomas Tobé (M), ledamot av Riksdagens arbetsmarknadsutskott, Angeles Bermudes Svanqvist, generaldirektör AF, Malker Öbrink, kanslichef SO, Berit Högman (S), vice ordförande riksdagens arbetsmarknadsutskott, Sture Nordh, ordförande TCO samt Ove Jansson, ordförande SKTFs A-kassa.

Moderator för dagen är journalisten Anna Danielsson.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1127 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum