×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Uppmärksamma socialtjänsten i Nybro kommun

2008-04-09 15:00

- Besparingar på 20 procent på ett bräde i socialtjänsten är inte seriöst och inte möjligt att genomföra i en kommun utan att det får allvarliga konsekvenser för medborgarna och välfärden.

Det säger SKTFs ordförande Eva Nordmark om de besparingar som nu diskuteras i Nybro kommun. Både de anställda och allmänheten i Nybro är mycket upprörda över situationen. Det överskridande i budgeten 2007 som skedde inom individ- och familjeomsorgen står inte alls i proportion till de besparingar som politikerna nu föreslagit.

- Vi vill vi ha professionella socialarbetare som kan analysera sociala behov, som kan den sociala lagstiftningen, som kan arbeta med förändring och behandling, som kan göra skillnad i människors vardag. Vi vill ha professionella socialarbetare som får reella möjligheter att fullfölja intentionerna i socialtjänstlagen. Vi är oroliga över deras arbetsmiljö om de inte kan erbjudas förutsättningar att utföra ett rimligt arbete, säger Eva Nordmark.

Fackförbundet SKTF stödjer Nybro kommuns socialarbetare. Vi vill också att det initieras ett arbete där villkoren för att göra ett professionellt arbete klarläggs, där varje socialarbetare har möjlighet att göra och uttrycka sin professionella bedömning oavsett politik och ekonomi. Vi riktar denna begäran till Nybro kommun men också till socialministern. Socialtjänsten är under ständig omdaning med nya utredningar, förslag och reformer ska dessa bli en verklighet måste de grundläggande arbetsvillkoren genomlysas.

- Det är dags att lyfta situationen i Nybro kommun till riksnivån. Någonting har gått rejält snett på den lokala politiska nivån. Men dessutom pekar de anställda i socialtjänsten på ett riksproblem. Det är inte många veckor sedan vi uppmärksammade socialsekreterarnas situation på DN Debatt. Det är dags att diskutera välfärden brett liksom socialarbetarnas arbetssituation. De anställda i Nybro har SKTFs fulla stöd, säger Eva Nordmark.

För mer information, kontakta Yvonne Ahström, socialpolitiskt ansvarig på SKTF på tel 070 582 09 40 eller Eva Nordmark, ordförande i SKTF på tel 070 624 13 11.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

949 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum