×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tydlig ungdomsprofil i nytt pensionsavtal

2008-06-26 10:00

Ett nytt pensionsavtal för 30 000 anställda i kommunalägda bolag börjar gälla den 1 januari 2009. Framförallt berörs bolagsanställda inom vatten-, el- och vårdsektorn.

- Som anställd får du lättare att beräkna din kommande tjänstepension. Ditt inflytande ökar genom egna val som i PPM-systemet. I detta fallet är det två-tre gånger mer pengar än i PPM. Det här avtalet har en tydlig ungdomsprofil genom att du får premier redan från 25 års ålder jämfört med 28 år i det gamla avtalet. Det nya avtalet är mer anpassat efter dagens arbetsmarknad och den rörlighet som finns särskilt bland yngre. Ungdomsprofilen gläder mig särskilt, säger Jesper Neuhaus, pensions- och försäkringsombudsman på SKTF.

Idag är det svårt att överblicka vilken tjänstepension man kommer att få, särskilt om man ofta har bytt arbetsgivare. Enligt det nya pensionsavtalet så är det enklare om du byter jobb för pengarna finns synligt kvar till skillnad från idag. Du kommer att veta exakt vad som betalas in varje månad, hur mycket du totalt har och hela beloppet tar du med dig när du lämnar din arbetsgivare. Du kan också se hur dina pengar växer. Är du inte nöjd kan du byta fondbolag.

Avtalet gäller personal födda 1954 eller senare. Övriga har kvar det gamla avtalet.

Premierna som arbetsgivaren ska betala in baseras, med viss anpassning för sjuka och föräldralediga, på faktiskt utbetald lön per månad. Premien är 4,5 procent på lönedelar upp till 7,5 inkomstbasbelopp/12 och 30 procent lönedelar överstigande denna nivå.

Jämfört med det vanliga avtalet på privata sidan (ITP) så bekostas efterlevandeskyddet av arbetsgivaren och inte av den anställde.

Den enskilde kommer att kunna välja placering från hösten 2008. En placeringsblankett kommer automatiskt att skickas senare i år.

SKTFs förbundsstyrelse har nu godkänt avtalet med de Kommunala Företagens Samorganisation (KFS).

För mer information kontakta Jesper Neuhaus, pensions- och försäkringsombudsman på SKTF på tel 070 675 80 49.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1155 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum