×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

SKTF ger tre stjärnor åt regeringens budget

2008-09-22 13:00

- På några viktiga punkter har regeringen gått SKTF till mötes. Därför ger SKTF regeringens budget tre starka stjärnor. Det gäller förslagen att sänka a-kasseavgiften, ekonomiskt stöd till kommuner och landsting och att en obligatorisk a-kassa inte blir verklighet, säger Eva Nordmark, ordförande i fackförbundet SKTF.

- Det vi saknar är en välbehövlig höjning av studiemedlen som möjliggör att fler kan bli akademiker och få drägliga levnadsförhållanden under studietiden. Den höjning som kommer 1 januari och som bara är ett inflationsskydd räcker inte. Vill vi som land satsa på framtiden är forskning och studier strategiska områden. Vill man bredda rekryteringen till högskolan så att alla oavsett ekonomisk och social bakgrund kan söka sig dit så är studiemedelsnivån avgörande, säger Eva Nordmark, ordförande i Fackförbundet SKTF.

Regeringens förslag att sänka avgiften till a-kassan med cirka 50 kronor i månaden kom som en vital överraskning. SKTF har tidigare kritiserat de krångliga reglerna i a-kassan. Nu föreslås regelförenklingar och att fler ska omfattas av försäkringen. SKTF har också fått gehör när det gäller att slopa planerna på en obligatorisk a-kassa och att en parlamentarisk utredning ska tillsättas för att se över hela socialförsäkringssystemet.

I budgetpropositionen ingår också satsningar på kommun- och landstingssektorn. Det är bra för att det kommer att behövas förstärkningar av anslagen, inte minst på landstingssidan. Under de närmaste tre åren ska utrymmet till kommunerna och landstingen förstärkas med närmare 24 miljarder kronor. I första hand handlar det om effekter av den sänkta arbetsgivaravgiften och av den nya kommunala fastighetsavgiften. Dessutom kommer nya särskilda statsbidrag som riktar sig till vissa centrala välfärdstjänster, bland annat psykiatrin. När kommunminister Mats Odell nyligen besökte SKTFs förbundsmöte trodde han att det kommer att behöva satsas mer och mer pengar till sektorn i framtiden.

För mer information, kontakta Eva Nordmark på tel 070-624 13 11.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1068 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum