×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sex av tio vill ge mer pengar till kommunerna

2008-12-16 07:00

Finanskrisen har inneburit ett nära nog tvärstopp i svensk ekonomi. Även många kommuner och landsting har ekonomiska svårigheter. Det finns olika uppfattningar om hur regeringen ska agera. Novus Opinion har på uppdrag av fackförbundet SKTF ställt frågor till allmänheten hur de ser på ekonomin. 1 000 personer har svarat.

55 procent anser att regeringen måste satsa betydligt mer än man hittills gjort på att stimulera den svenska ekonomin medan 23 procent anser att regeringen bör vara återhållsam med ytterligare satsningar och istället spara för att ha möjlighet att agera senare.

58 procent anser att regeringen ska ge mer pengar till kommunerna, eftersom många oroar sig för att kommunerna kommer att få ekonomiska problem under nästa år. 23 procent anser att kommunerna bör spara.

Vilka områden anser då de tillfrågade att det finns störst behov av nya satsningar i sin kommun? Högsta svaren får mer resurser till äldreomsorgen, till skolan och till byggandet av hyres- och studentlägenheter.

Fackförbundet SKTF delar allmänhetens uppfattning att det nu krävs en satsning på offentlig verksamhet och föreslår därför ett Kommunpaket som en uppföljning på regeringens tidigare lanserade krisprogram.

- Nu måste vi använda de resurser vi samlat under de mycket gynnsamma ekonomiska år som varit för att komma ur den här lågkonjunkturen så bra som möjligt. Det gör vi bland annat genom att se till att kommuner och landsting inte behöver säga upp personal och därmed fördjupa lågkonjunkturen utan tvärtom kunna dämpa effekten av konjunkturnedgången, säger Eva Nordmark, förbundsordförande i SKTF.

- Vi vill se ett Kommunpaket som innehåller uppräkning av statsbidraget så att kommuner och landsting kan kvalitetssäkra och utveckla personalintensiv verksamhet. Men vi vill också se en satsning på sektorn så att man i detta läge kan påbörja genomförandet av generationsskiftet. En satsning på akademiker och unga som är de som har det svårast i en lågkonjunktur vore välkommen, fortsätter Eva Nordmark.

- Nu skulle också kommuner och landsting, liksom övriga stora sektorer på arbetsmarknaden, behöva ett omställningsavtal. Rörligheten på arbetsmarknaden är viktig, ett omställningsavtal skulle gynna detta liksom satsningar på ökat antal platser i vuxenutbildning och kvalificerad yrkesutbildning, utbildningsvikariat och möjlighet till tjänstledighet för att pröva nytt arbete, säger Eva Nordmark.

- Att restaurera a-kassan är också nödvändigt. Det är mycket oroväckande att så många nu gått ur a-kassan. Vi vill se ett slopat inträdesvillkor, sänkt avgift och ett förenklat avgiftssystem samt generösare villkor för att fler ska gå med i a-kassan igen, säger Eva Nordmark.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1015 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum