×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Regeringens förslag – ett bakslag för jämställdheten

2008-01-28 16:00

Regeringen har idag lämnat ett förslag till ny diskrimineringslag på remiss till Lagrådet. För att motverka osakliga löneskillnader på grund av kön för föreslår regeringen bland annat att lönekartläggningar ska genomföras vart tredje år, istället för varje år.

- Det är ett dåligt förslag som riskerar att bli en backlash i kampen för jämställda löner, säger Eva Nordmark, ordförande i fackförbundet SKTF, i en första kommentar.

Dessvärre tycks regeringen ha tagit intryck från den del av den privata arbetsgivarsidan som tycker att lönekartläggning inte är något man vill eller behöver jobba med.

- Lönerna förhandlas varje år och för att komma till rätta med osakliga löneskillnader krävs att lönekartläggningar genomförs som en del i det årliga lönerevisionsarbetet. Med regeringens förslag räcker det att arbetsgivarna är jämställda var tredje år. För mig är det här inte en jämställdhetspolitik värd namnet, säger Eva Nordmark.

SKTF har sedan länge hävdat, och jobbat för, att lönekartläggningar är ett viktigt instrument för att synliggöra osakliga löneskillnader. I en nyligen presenterad SKTF- undersökning bland personalchefer i alla landets kommuner och landsting visar resultatet att ett stort flertal av kommuner och landsting, 80 procent, genomför lönekartläggning. Resultatet är att man faktiskt hittar osakliga löneskillnader och att man tycker att det är ett bra verktyg för att uppnå jämställda löner. Av de kommuner/landsting som gjort lönekartläggning uppger drygt hälften att de hittat osakliga löneskillnader och av dessa så har dryga 97 procent upprättat en handlingsplan.

- SKTF har kämpat länge för lönekartläggning som ett viktigt verktyg för ett mer jämställt arbetsliv, och äntligen börjar vi se resultat. Sett utifrån detta perspektiv blir det obegripligt och en besvikelse att regeringen väljer att släppa kravet på årliga lönekartläggningar, säger Eva Nordmark.

För ytterligare kommentarer kontakta Eva Nordmark, tfn 070- 624 13 11.

SKTFs undersökning om lönekartläggning.

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1066 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum