×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Program för SKTFs förbundsmöte 6-9 september 2008

2008-09-01 15:30

240 ombud samlas i Göteborg. Förutom val av ordförande och styrelse, verksamhetsberättelse och sedvanliga dagordningspunkter så innehåller förbundsmötet nya inslag. Öppningen av förbundsmötet sker utomhus på ett möte öppet för allmänheten. I dagsprogrammet ingår åtta parallella seminarier och sju parallella workshops, som ombuden själva väljer vilka de vill delta i. Tio program kommer att behandlas under förbundsmötet, varav ett är nytt och handlar om mänskliga rättigheter. Ett annat handlar om SKTF 2012 och det är här kongressens kärnfråga ligger. Allt material går att hitta på www.sktf.se. Minst fyra presskonferenser äger rum på måndag 8 september, då också de internationella gästerna finns på plats. Mest prominent är ordförande i SKTFs motsvarighet i Sydafrika, Petrus Mashishi. Nuvarande ordförande Eva Nordmark förväntas bli omvald för fyra år.

Lördag 6 september
13.00 – 16.00 Aktiviteter på Heden, pop- och rockmusik, barnteater, dans, tal av ordföranden Eva Nordmark som öppnar och inviger kongressen på Heden. Programmet leds av Carin Hjulström-Livh och innehåller flera kända rock- och schalgerartister. Alla göteborgare inbjuds till detta, inte bara SKTF-medlemmar.

Söndag 7 september
09.00 Plenum, utskottsarbeten bl.a. diskussion om framtidsprogrammet SKTF 2012, val av ordförande, styrelse mm

Måndag 8 september
10.00 – 11.00 Åtta parallella seminarier, teman se nedan
11.00 Gästanförande av partiordförande Mona Sahlin (s)
Därefter finns Mona Sahlin tillgänglig för media
14.00 gästanförande av Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg
14.20 presskonferens med Göran Johansson i Congress Lobby
15.00 Sammanräkningen av valet till ny styrelse förväntas vara klart till kl 15.00, då den nya styrelsen presenteras på presskonferens i Congress Lobby
15.30 (preliminär tid) presskonferens med kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell, Congress Lobby
16.00 gästanförande av Mats Odell
16.30 Sju parallella workshops, teman se nedan

Tisdag 9 september
08.30 Plenum
11.00 – 12.00 Paneldebatt på temat "Drömjobb i kommunsektorn", se nedan
13.30 – 14.40 Avslutningsprogram

Följande program kommer att behandlas:
Välfärd, lön, anställningsvillkor, arbetsmiljö, arbetsmarknad och sysselsättning, mänskliga rättigheter och likabehandling, ledarskap, jämställdhet och internationella frågor och SKTF 2012.

Seminarieteman: strukturella löneskillnader, förändring – måste det göra ont?, På spaning efter välfärdstrender som kommer, Fair landsting och kommun, Vi startade inte kriget i Irak, mänskliga rättigheter i arbetslivet och i facket, framtidens kollektivavtal, facket och klimatförändringarna.

Workshopsteman: Livspusslet goes SKTF, Mänskliga rättigheter, FacketFörändras.lokalt, Fair union, upphandling i kommuner och landsting, vad är ett gott ledarskap för SKTF? Och fördel bolagen.

Deltagare i paneldebatten "Drömjobb i kommunsektorn": Eva Nordmark, SKTF, Jonas Milton, Almega, Per Nilsson, Ungdomsstyrelsen, Agneta Granberg, kommunalråd i Göteborg, Sara Pettigrew, TRIA och representant för Finansdepartementet.

Ackreditering
Sänd ett mail med namn och redaktion till peter.bloch@sktf.se före förbundsmötet.

Personer du kan kontakta inför förbundsmötet:

Marcus Gustavsson, aktiv ung förtroendevald, 29 år, byråsekreterare på Brandbergsskolan i Göteborg. Går programmet "ledare i SKTF". Tycker det är viktigt att SKTF särskilt vänder sig till yngre på arbetsplatserna. Tel 070 433 56 20.

SKTF Norrköpings ordförande Tommy Thyrsson kan berätta mer om en avdelning som redan är igång med förändringsarbete. Tommy själv är 54 år och är ålderdomshemsföreståndare. De arbetar bland annat med nätverk, yrkesföreningar, fredagsmail och massagerabatt. Tel 073 374 32 45.

SKTF Skellefteå är en aktiv lokalavdelning som har växande medlemsantal. Kanske beror det på att man breddat och delegerat arbetet på många händer. Man är ett 20-tal i styrelsen och 90 ombud på arbetsplatserna. Ring Ingrid Boström på tel 0910-73 61 69 eller 070 597 38 42.

Du kan också ringa:
SKTFs ordförande Eva Nordmark tel 070 624 13 11,
SKTFs 2:e vice ordförande Ove Jansson tel 070 642 81 69 eller
SKTFs förbundssekreterare Leif Hansson tel 070 513 63 38

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Christian Örjestål, mobil 070-280 86 94

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1155 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum