×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

På väg mot en värdigare äldreomsorg!

2008-05-30 12:30

Värdighetsutredningen presenterar idag sitt betänkande "Värdigt liv i äldreomsorgen". SKTFs förbundsordförande Eva Nordmark har medverkat i en expertgrupp knuten till utredningen.

- Vi välkomnar utredningen och tycker att det är bra med ökat fokus på kvalitetsutvecklingen i äldreomsorgen och en ökad värdighet för den enskilde äldre, säger Eva Nordmark.

Utredningens uppdrag har inte varit enkelt. Äldreomsorgen är en kärnverksamhet för kommunerna, samtidigt som utredningen pekar på behovet av en sammanhållen utveckling i ett nationellt perspektiv. Det blir allt viktigare med en tydlig värdegrund och ett systematiskt arbete med att utveckla den.

- Vi har länge påtalat behovet av en ökad tydlighet från den lokala politiken i vilken kvalitet och vilket stöd den äldre faktiskt kan få från de olika utförarna inom äldreomsorgen, säger Eva Nordmark.

Chefer och biståndsbedömare är avgörande för att säkra både kvalitet och verksamhetsutveckling inom äldreomsorgen. SKTFs chefsmedlemmar inom äldreomsorgen, som oftast är kvinnor, har inte alltid rätt förutsättningar för att kunna nå ett bra resultat. Tydligare kommunal politik är en förutsättning, men även rimliga ansvarsområden och rätt administrativt stöd är något som SKTF lyft fram.

Fortfarande har många chefer inom äldreomsorgen fler än 50 underställda, vilket innebär att förutsättningarna inte är de bästa för ett kvalitativt och professionellt ledarskap. Under utredningens gång har också konstaterats att det behövs fler chefer i äldreomsorgen.

- Det ska bli intressant att delta i och följa den utvecklingsprocess som blir följden av värdighetsutredningens arbete, om riksdagen beslutar i enlighet med förslagen, säger Eva Nordmark.

Seminarium i Almedalen

Under Almedalsveckan i juli ordnar SKTF ett seminarium där regeringens utredare Torbjörn Larsson och Eva Nordmark, tillsammans med politiker och chefer i äldreomsorgen, kommer att diskutera vidare vad utredningen får för konsekvenser för äldreomsorgen och kommunerna. Seminariet äger rum i Visby måndag den 7 juli klockan 15.00-16.30 i Konstmuseet, St Hansgatan 21.

För mer information, kontakta
Eva Nordmark tel 070 624 13 11
Leif Hansson, förbundssekreterare i SKTF tel 070 513 63 38 eller
Yvonne Ahlström, socialpolitiskt ansvarig tel 070-582 09 40

Fackförbundet SKTF (SKTF) organiserar anställda i kommun eller landsting som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för den kommunala demokratin. Inom skola, vård och omsorg omfattas även anställda i privatägda verksamheter. SKTF organiserar vidare de som är verksamma i bolag och stiftelser inom det kommunala området samt inom Svenska kyrkan och ekumeniska organisationer.

Presschef Peter Bloch, mobil 070-255 13 37
Pressekreterare Maria Martinsson, mobil 070-655 50 48

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1015 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum